Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: Μπορεί να ξανακλείσει τα σύνορα της λόγω κορωνοϊού

Αυστρία: Μπορεί να ξανακλείσει τα σύνορα της λόγω κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, Αυστρία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ένα νέο κλείσιμο των συνόρων της Αυστρίας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, δεν αποκλείει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), «το ότι βάλαμε τώρα στο πράσινο κάποιες χώρες, δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, και εάν είναι απαραίτητο θα λάβουμε φυσικά και πάλη τα κατάλληλα μέτρα».

«Φυσικά ο στόχος μας είναι να μην ξανασυμβεί αυτό, στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την ελευθερία των ταξιδιών το συντομότερο δυνατό και αυτό δεν είναι πολυτέλεια τον 21ο αιώνα, είναι αναγκαιότητα», ωστόσο κάθε βήμα ανοίγματος «συνδέεται με έναν ορισμένο υπολειπόμενο κίνδυνο», καθώς «με την πανδημία δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει το βουνό», διευκρινίζει.

Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι τυχόν εστίες θα μπορούσαν να τεθούν υπό έλεγχο «τοπικά ή τουλάχιστον περιφερειακά» και ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μία «διαρροή» σε άλλες χώρες.

Βασιζόμενος προφανώς στην εμπειρία που αποκτήθηκε στο πρώτο κύμα, σημειώνει πως «στην περίπτωση ενός δεύτερου κύματος, είμαι πεπεισμένος ότι θα αντιδράσουμε πολύ διαφορετικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο (σ.σ. από ό,τι στο πρώτο κύμα) και ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ενεργούσαν πολύ πιο συντονισμένα».

Ταυτόχρονα, ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ υπεραμύνεται της απόφασης του υπουργείου Εξωτερικών να πιστοποιήσει ότι, ανεξάρτητα από το άνοιγμα των συνόρων, όλες οι χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο ασφάλειας.

«Αυτό είναι επίσης θέμα λογιστικής υποστήριξης», αναφέρει σε σχέση με προβλήματα του ταξιδιού επιστροφής σε περίπτωση ξαφνικού κλεισίματος των συνόρων, παρατηρώντας ότι «ας μην ξεχνάμε πώς ήταν τον Μάρτιο και δεν αποκλείεται ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβεί στο μέλλον».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών αντιτάσσεται σε αναφορές πιθανών νομικών συνεπειών για εκείνους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, διευκρινίζοντας ότι «ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν νομικές συνέπειες, αλλά αποτελούν σύσταση και έκκληση».

«Εάν κάποιος πηγαίνει στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι για επαγγελματικούς λόγους, για οικογενειακούς λόγους ή για διακοπές, θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθεί ποια είναι η εκεί κατάσταση, πώς μπορεί να επιστρέψει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πώς είναι οι επί τόπου συνθήκες ως προς την κινητικότητα, την ασφάλεια και την υγειονομική περίθαλψη», σημειώνει.

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι, λόγω της εκεί εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξέδωσε επιπλέον ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Αίγυπτο, το Μπανγκλαντές και τη Χιλή, για τις οποίες οι ταξιδιωτικές οδηγίες αναβαθμίζονται από το προηγούμενο επίπεδο ασφάλειας «τέσσερα» (υψηλός κίνδυνος ασφάλειας) στο επίπεδο «έξι» (προειδοποίηση ταξιδιού), το οποίο ισχύει πλέον για συνολικά 24 χώρες.

Σχετικά άρθρα