Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζέιμς Τζέφρεϊ απείλησε τα Εμιράτα με κυρώσεις εάν εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με τη Συρία

Ο Τζέιμς Τζέφρεϊ απείλησε τα Εμιράτα με κυρώσεις εάν εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία, Τζέιμς Τζέφρεϊ, επανέλαβε την προειδοποίησή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ εάν συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για εξομάλυνση των σχέσεών τους με τη Συρία.

Ο Τζέφρεϊ δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ίσως υποβληθούν σε κυρώσεις στα πλαίσια του νέου νόμου «Σίζαρ» για τη Συρία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γνωρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντιώνονται σθεναρά στην ομαλοποίηση των σχέσεων του Άμπου Ντάμπι με το καθεστώς Άσαντ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες των Εμιράτων να ανοίξουν ξανά την πρεσβεία τους στη Δαμασκό, ο Τζέφρεϊ απάντησε:

«Τα Εμιράτα είναι μια ανεξάρτητη χώρα, μπορούν να λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις, αλλά το κάναμε σαφές σε αυτούς ότι πρόκειται για μια πολύ κακή ιδέα».

Υποστήριξε ότι «τέτοια βήματα» δεν βοηθάνε στην εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τερματισμό της σύγκρουσης, που αποτελεί πρόβλημα για ολόκληρη την περιοχή.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι κάθε εταιρεία ή πρόσωπο, Εμιρατιανός ή άλλος, θα αποτελέσει στόχο κυρώσεων εάν κάνουν δουλειές με τη συριακή κυβέρνηση.

Ο 74χρονος Τζέιμς Τζέφρεϊ, που θεωρείται φιλότουρκος διπλωμάτης, εξαπέλυσε για πρώτη φορά παρόμοιες προειδοποιήσεις στα Εμιράτα την Τετάρτη.

Ο Τζέιμς Τζέφρεϊ δεν έχει βρει ούτε μια λέξη καταδίκης της Τουρκίας για τη συνεργασία της με τρομοκράτες, τζιχαντιστές και για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει στην περιοχή.

Ξέρει όμως να απειλεί τους Άραβες συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχετικά άρθρα