Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι τα βρήκαν Ερντογάν-Τραμπ για τη Λιβύη

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι τα βρήκαν Ερντογάν-Τραμπ για τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Λιβύη, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Για συμφωνία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προς το ζήτημα της Λιβύης έκανε λόγο με δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε φόρουμ που οργάνωσε η Τουρκo-Αμερικανική Ένωση TASC, υποστήριξε ότι ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στην περιοχή της Λιβύης.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που είχαν πριν από μία εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ διάκεινται θετικά σε έναν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις με την Τουρκία.

«Η Αμερική προσπαθεί να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη.

»Ο πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί στη Λιβύη και ο Τραμπ ανταποκρίθηκε θετικά.

»Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε την εντολή να συνεργαστούμε.

»Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο.

»Είναι σημαντικό να υπάρξει μία κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά άρθρα