Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Εμιράτα καταδίκασαν την τουρκική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν

Τα Εμιράτα καταδίκασαν την τουρκική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ, Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νύχια της Τίγρης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Τουρκία,

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατήγγειλαν εχθές Τετάρτη ότι οι στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας και του Ιράν στο βόρειο Ιράκ παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της «αδελφής» αραβικής χώρας.

Τα ΗΑΕ «καταγγέλλουν τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας και του Ιράν στο αδελφό Ιράκ», κυρίως «τους βομβαρδισμούς τους στο βόρειο Ιράκ, που αποτέλεσαν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μιας αδελφής αραβικής χώρας και στην κατατρομοκράτηση (…) αθώων αμάχων», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Εμιράτων.

Χθες Τετάρτη, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ανέπτυξε Ειδικές Δυνάμεις, δηλαδή εισέβαλε, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροβολικού, εναντίον βάσεων των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στη Χαφτάνιν, στο βόρειο Ιράκ, δηλαδή στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Αυτή ήταν η δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στην ιρακινή επικράτεια μέσα σε τρία 24ωρα.

Στην πρώτη επίθεση οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους ηλιολάτρες Γιαζίντι στην περιοχή Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) του βορειοδυτικού Ιράκ.

Σχετικά άρθρα