Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία στήνουν προβοκάτσια κατά των Βορειοηπειρωτών με καμένες σημαίες

Στην Αλβανία στήνουν προβοκάτσια κατά των Βορειοηπειρωτών με καμένες σημαίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιοι Σαράντα, Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια,

Στην Αλβανία φαίνεται ότι «ψάχνονται» για νέα προβοκάτσια εις βάρος των Ελλήνων μειονοτικών.

Αλβανικά ΜΜΕ «ανακάλυψαν» ένα παλιό βίντεο, στο οποίο υποτίθεται Έλληνας μειονοτικός καίει δύο αλβανικές σημαίες.

Υπό τον προκλητικό τίτλο «Ο Έλληνας Μειονοτικός προκαλεί με την σημαία – Που είναι οι Αλβανοί;», η φιλοκυβερνητική ειδησεογραφική ιστοσελίδα shqiptarja.com, αναφέρει:

«Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προέβη σε έρευνα και εξακρίβωση, από την οποία προέκυψε ότι το βίντεο αυτό, τραβήχτηκε πριν από ένα χρόνο, το ανέβασαν όμως στο Facebook, χθες».

Προσέξτε «προσέγγιση». Η αλβανική Αντιτρομοκρατική ερευνά την πυρπόληση της αλβανικής σημαίας.

«Ο Έλληνας Μειονοτικός από τη Φοινίκη, Μανόλης Βίτος, ανάρτησε στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που τον δείχνει να πυρπολεί δύο αλβανικές σημαίες.

»Την πρώτη έκαψε κοντά στη λεωφόρο «Hasan Tahsini» και την άλλη στο πάρκο «Φιλία», στην πόλη των Αγ. Σαράντα.

»Η Αντιτρομοκρατική έκανε τις απαιτούμενες έρευνες και προέκυψε ότι το βίντεο αυτό τραβήχτηκε πριν από ένα χρόνο, ενώ η ανάρτησή του στο Facebook έγινε χθες.

»Τι λέει όμως ο Έλληνας Μειονοτικός;

»Το βίντεο με την πυρπόληση της σημαίας, συνοδεύεται από τις εξής προκλήσεις:

»”Τη σημαία αυτή την πήρα από τα Γραφεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, διότι δεν της ταιριάζει να παραμείνει εκεί, και τώρα της βάζω φωτιά.

»Εδώ είμαστε στους Αγ. Σαράντα, είμαστε στη Βόρειο Ήπειρο, βρήκα αυτό το κουρέλι και δείτε το πως καίγεται. Που είναι οι Αλβανοί πατριώτες και εθνικιστές;”».

Το αλβανικό δημοσίευμα προσθέτει ότι «η σοβαρή πρόκληση» του Έλληνα Μειονοτικού ήρθε μερικές ημέρες μετά την πυρπόληση της σημαίας της Βορείου Ηπείρου από το «πατριωτικό» Κίνημα «Τα παιδιά της Λαμπουριάς», στο νεκροταφείο της Κλεισούρας, όπου αναπαύονται τα οστά 21 Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Η πυρπόληση των αλβανικών σημαιών έχει πάρει διαστάσεις στους αλβανικούς εθνικιστικούς ιστοτόπους, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλβανοί εθνικιστές «έψαχναν» τον Έλληνα Μειονοτικό

Η αλβανική ιστοσελίδα «JοqAlbania» έγραψε ότι, «μετά από δύο χθεσινές προβοκάτσιες, όπου αρχικά ο ελληνικός εθνικιστικός ιστότοπος himara.gr, δημοσίευσε φωτογραφία στρατιώτη που είχε πάνω στη στολή του τη σημαία της προσάρτησης της Νότιας Αλβανίας και αναφερόταν σε “ίδρυση στρατού απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου” και στη συνέχεια, Έλληνας Μειονοτικός ανάρτησε βίντεο από την πυρπόληση της αλβανικής σημαίας στην μέση της πόλης των Αγ. Σαράντα, νέοι από την πόλη αυτή αντέδρασαν.

»Βίντεο που έστειλαν στην σύνταξή του JOQ Albania, εμφανίζει την πυρπόληση της ελληνικής σημαίας, ενώ οι νέοι αυτοί ξεσπούν σε προσβλητικές βρισιές κατά των Ελλήνων και του εν λόγω Μειονοτικού.

Η ελληνική σημαία που έκαψαν «νεαροί» στους Άγιους Σαράντα.

»Προσθέτουν ότι βγήκαν να αναζητήσουν τον ίδιο τον Μειονοτικό, αλλά δεν τον βρήκαν.

»Οι Αλβανοί δεν κατάπιαν εύκολα την πυρπόληση της σημαίας τους», προστίθεται.

«Οι Έλληνες εθνικιστές», καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα, «συνεχίζουν να πιστεύουν ότι το νότιο τμήμα της Αλβανίας ανήκει στην Ελλάδα και το ονομάζουν “Βόρειο Ήπειρο”, οι Αλβανοί όμως γνωρίζουν καλά μέχρι που εκτείνονται τα εδάφη τους».

Το TRIBUNE αναζήτησε να βρει στην ιστοσελίδα Himara.gr την «είδηση» περί στρατού απελευθέρωσης της Βόρειας Ηπείρου και τέτοια ανάρτηση δεν υπάρχει.

Στην Αλβανία το «στήσιμο» ψευδών ειδήσεων και προβοκατσιών αποτελεί «κληρονομιά» της ψυχροπολεμικής τυραννίδας.

Υπό την καθοδήγηση βεβαίως στις ημέρες μας της «μαμάς» Τουρκίας.

Είναι πολύ σαφές ότι πρέπει να διαμηνυθεί στην Αλβανία να συμμορφωθεί για να μην υποστεί συνέπειες.

Σχετικά άρθρα