Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Απαράδεκτο η Γαλλία να στηρίζει τον πειρατή και πραξικοπηματία Χαφτάρ

Τουρκία: Απαράδεκτο η Γαλλία να στηρίζει τον πειρατή και πραξικοπηματία Χαφτάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλίφα Χαφτάρ,

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία και επιτίθεται στη Γαλλία, έπειτα από την παρέμβαση αξιωματούχου του προεδρικού μεγάρου, ο οποίος είχε διαμηνύσει πως το Παρίσι θα φέρει στο ΝΑΤΟ τις προκλήσεις της Άγκυρας στη Λιβύη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει ότι οι δηλώσεις έδειξαν τη «σκοτεινή και ανεξήγητη» πολιτική της Γαλλίας αναφορικά με τη Λιβύη, με την Άγκυρα να κατηγορεί τον νατοϊκό της σύμμαχο ότι επιδείνωσε την κρίση υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ.

«Η υποστήριξη που παρείχε η Γαλλία στον πραξικοπηματία και πειρατή Χαφτάρ, ο οποίος στοχεύει στην επιβολή αυταρχικού καθεστώτος ανατρέποντας τη νόμιμη κυβέρνηση και ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν θέλει πολιτική λύση, έχει επιδεινώσει την κρίση στη Λιβύη», υπογράμμισε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρεται έτσι ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Γαλλική Προεδρία: Επιθετικές οι τουρκικές παρεμβάσεις στη Λιβύη

Η Τουρκία απάντησε σε σχόλια Γάλλου αξιωματούχου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο» το ρόλο της Άγκυρας στη Λιβύη.

«Αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται πολύ προβληματικές και παρά τις προσπάθειές μας, η κατάσταση τελματώνει.

»Αυτή η ολοένα και πιο επιθετική στάση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Η Τουρκία υποτίθεται ότι είναι εταίρος του ΝΑΤΟ και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Όταν ρωτήθηκε τι έχει κατά νου το Παρίσι, ο αξιωματούχος είπε ότι θα υπάρξουν συνομιλίες τις επόμενες ημέρες με την Τουρκία και άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν την κατάσταση.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν συνομιλίες αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι σχέσεις Άγκυρας – Παρισιού είναι ήδη τεταμένες εξαιτίας διαφόρων ζητημάτων, από τη Συρία έως τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι η στήριξη της Γαλλίας προς το Χαφτάρ τον έχει «πραγματικά αναστατώσει».

Σχετικά άρθρα