Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μασούντ Μοχάμαντ: Η Τουρκία εκτουρκίζει τα κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια Συρία

Μασούντ Μοχάμαντ: Η Τουρκία εκτουρκίζει τα κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η Τουρκία προωθεί πολιτικές εκτουρκισμού στα εδάφη που τελούν υπό παράνομη τουρκική κατοχή στη βόρεια Συρία, υποστηρίζει ο ερευνητής και πολιτικός αναλυτής Μασούντ Μοχάμαντ στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Οι πρακτικές της τουρκικής κατοχής δείχνουν ότι η Τουρκία χαράζει ένα νέο χάρτη (νέα σύνορα) στη Συρία με βίαιες πολιτικές εκτουρκισμού στις κατεχόμενες περιοχές, αποσχίζοντας αυτές με τη βοήθεια Σύρων μισθοφόρων, όπως και με την επιβολή της χρήσης του τουρκικού χαρτονομίσματος στα κατεχόμενα αντί της συριακής λίρας.

Παράλληλα επιχειρείται δημογραφική αλλοίωση με εγκληματικές μεθόδους.

Η Τουρκία από το ξεκίνημα της συριακής κρίσης υποστήριξε ορισμένες παραστρατιωτικές μονάδες με στόχο να πετύχει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς της στόχους στην περιοχή.

Οι Σύροι μισθοφόροι, που αυτοαποκαλούνται «συριακή αντιπολίτευση», είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του συριακού λαού.

Αυτοί εξέτρεψαν τη συριακή επανάσταση από το μονοπάτι της και ο στόχος τους δεν είναι η ελευθερία του λαού, αλλά η εφαρμογή της τουρκικής ατζέντας και σχεδιασμών, διχοτομώντας τη Συρία μπροστά στη διεθνή κοινότητα που κάνει τα στραβά μάτια.

Στις συριακές πόλεις που κατέλαβε η Τουρκία, από την αρχή εργάστηκε για τη δημογραφική τους αλλοίωση.

Άλλαξαν ονόματα στις πόλεις, άνοιξαν σχολεία που διδάσκουν την τουρκική γλώσσα, δίνουν τουρκικές υπηκοότητες σε Σύρους πρόσφυγες.

Απώτερος στόχος είναι η απόσχιση αυτών των εδαφών από τη Συρία.

Η Τουρκία έχει ήδη συγκροτήσει ένα ψευδοκράτος στα κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια Συρία, όπως αυτό στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, που αποκαλείται ψευδοκράτος της «Μεταβατικής Συριακής Κυβέρνησης».

Σχετικά άρθρα