Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία συμμορίες λεηλατούν ελληνικές περιουσίες στη Βόρεια Ήπειρο

Στην Αλβανία συμμορίες λεηλατούν ελληνικές περιουσίες στη Βόρεια Ήπειρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιοι Σαράντα, Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια,

Αναστάτωση επικρατεί στην Αλβανία μεταξύ των Ελλήνων μειονοτικών, λόγω των συνεχιζόμενων επιδρομών ληστρικών συμμοριών σε ακατοίκητα σπίτια σε ομογενειακά χωριά στη Βόρεια Ήπειρο.

Όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες, οι αλβανικές Αρχές δεν δείχνουν ζήλο προς υπεράσπιση των περιουσιών των κατοίκων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο τις δυο τελευταίες νύχτες στο χωριό Κρανία του δήμου Φοινικαίων, μέλη συμμοριών εισέβαλαν με αυτοκίνητα σε πέντε σπίτια απ’ όπου αφαίρεσαν ό,τι βρήκαν σε αυτά και αφού τα φόρτωσαν στα αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με το κοινοτάρχη του χωριού Ηρακλή Κίτσιο, ούτε η κρατική, ούτε η δημοτική Αστυνομία, παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις και διαμαρτυρίες του χωριού επέδειξαν ενδιαφέρον.

Εθνοκάθαρση

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού αυτού, αλλά και άλλων στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές, πέρα από το «πλιάτσικο» στα σπίτια, απώτερος στόχος των επιδρομών αυτών είναι ο εκφοβισμός των ομογενών για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στόχος η οικογένεια Κατσίφα

Εν τω μεταξύ στον δήμο Δρόπολης, στόχος της αλβανικής δικαιοσύνης έγινε και η οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο Βουλιαράτι, η οποία καλείται να δικαστεί στο πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας.

Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιός της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Να επέμβει η Ελληνική Αστυνομία

Η Ελλάδα οφείλει να διαμηνύσει στο κράτος «τσίρκο» της Αλβανίας ότι εάν δεν προστατευτούν οι ελληνικές περιουσίες στη Βόρεια Ήπειρο τότε θα ζητηθεί να επέμβει η Ελληνική Αστυνομία για να αποκαταστήσει την ασφάλεια των περιοχών.

Επιδρομές συμμοριτών

Όπως μεταδίδει το Himara.gr, τη νύχτα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 (ξημερώματα 12ης Ιουνίου), «άγνωστοι» κακοποιοί, επέδραμαν σε τέσσερα σπίτια της Κρανιάς Αγίων Σαράντα.

Τα σπίτια αυτά βρίσκονται στην σειρά, στον ίδιο δρόμο της Κρανιάς.

Συγκεκριμένα είναι του Γιώργου Νταή, του Αχιλλέα Κίτσου, του ξάδερφού του Ηρακλή Κίτσου και του Οδυσσέα Σταύρου.

Όλοι οι ιδιοκτήτες ζουν και εργάζονται στον ελλαδικό χώρο, μαζί με τις οικογένειές τους: ο πρώτος στην Πάτρα, ο δεύτερος στην Ρόδο, ο τρίτος στα Ιωάννινα και ο τέταρτος στην Αθήνα.

Οι κλέφτες αφαίρεσαν τα πάντα από τα εσωτερικών των σπιτιών.

Από μαχαιροπήρουνα και ρουχισμό έως οικιακές συσκευές και γεωργικά εργαλεία.

Σαν να μην έφταναν οι κλοπές, προκάλεσαν και καταστροφές στις οικοδομές.

Οι συγκεκριμένες διαρρήξεις δεν χαροποιούν μόνον τους φυσικούς συντελεστές τους.

Κάποιοι άλλοι θα είναι ικανοποιημένοι με το ότι οι άνθρωποί μας που μοχθούν για να φτιάξουν τα σπίτια τους, τα βλέπουν να είναι στο έλεος των συμμοριών.

Οι ακραίοι σοβινιστικοί κύκλοι των Τιράνων είναι οι ηθικοί αυτουργοί καθώς ποτέ δεν εγκατέλειψαν τον διπλό τους στόχο να εξαφανίσουν τον ελληνισμό από τα πατρογονικά μας εδάφη και να συνεχίσουν να εγκαθιστούν έποικους.

Όμως θα θέλαμε να τους κάνουμε γνωστό κάτι που πρωτοείπαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι:

«Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε θεός κελεύει», καταλήγει η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα.

Σχετικά άρθρα