Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπορέλ θα θέσει θέμα Τουρκίας στον Πόμπεο

Ο Μπορέλ θα θέσει θέμα Τουρκίας στον Πόμπεο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζοζέπ Μπορέλ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Νίκος Δένδιας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Xοσέπ Μπορέλ, θα ζητήσει από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κοινό διατλαντικό μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο Μάικ Πομπέο θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη μαζί με τους 27 Υπουργούς της ΕΕ τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, όπως γράφει το www.hellasjournal.com, ο Μπορέλ θα ζητήσει να σταλεί ένα κοινό διατλαντικό μήνυμα ΕΕ- ΗΠΑ προς την Τουρκία ως προς την ανάγκη να συνεργαστεί για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρεται σε επιστολή πρόσκλησης που εστάλη στους 27 Υπουργούς Εξωτερικών.

Το ζήτημα των τουρκικών κινήσεων τόσο νοτίως της Κρήτης, όσο και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, θα τεθεί τόσο στην κοινή συνεδρίαση των 27 με τον Αμερικάνο Υπουργό, όσο και στο αμιγώς ευρωπαϊκό κομμάτι της συνεδρίασης του ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κοινοτικό αξιωματούχο, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ως απαράδεκτες και τόνισε ότι θα τεθούν από τον Ύπατο Εκπρόσωπο.

Θα διατηρήσουμε σταθερά στο τραπέζι το ζήτημα της συμπεριφοράς της Τουρκίας, διαβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο ίδιος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι «στην ΕΕ επικρατεί έντονος προβληματισμός για την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου και νοτίως της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, αλλά και λόγω των υπερπτήσεων του ελληνικού εδάφους».

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα», τόνισε.

Σημείωσε μάλιστα ότι το Συμβούλιο θα ενημερώσουν τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, όσο και ομόλογός του της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης για το θέμα.

Σχετικά άρθρα