Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Τραμπ και του είπε ότι οι Κούρδοι υποκινούν τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Τραμπ και του είπε ότι οι Κούρδοι υποκινούν τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λιβύη, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει πως «οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η Ανατολική Μεσόγειος».

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τελευταίες προσπάθειες για την εξάλειψη της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την επανεκκίνηση των οικονομιών των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Κούρδους ότι υποκινούν τις ταραχές στις ΗΠΑ

Όπως μεταδίδει η «Hurriyet», επικαλούμενη την ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «μοιράστηκε τις ανησυχίες του σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ ορισμένων ομάδων, οι οποίες ήταν πίσω από πράξεις βίας και λεηλασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, και της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK / PYD-YPG στο βόρειο τμήμα της Συρίας».

Δηλαδή, ο ημιπαράφρονας της Άγκυρας υποστήριξε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι οι Κούρδοι της Συρίας υποκινούν τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία έχει σύνορα με τη Λιβύη

Στην ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας αναφέρεται επίσης ότι «οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, θαλάσσιο γείτονα της Τουρκίας».

Το κείμενο των Τούρκων στα αγγλικά: «The leaders agreed to continue their close cooperation to promote peace and stability in Libya, Turkey’s maritime neighbor».

Η Τουρκία δεν συνορεύει με τη Λιβύη. Αυτή είναι μια θέση που ασπάζεται και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αλλά είναι και η πραγματικότητα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να «βάλει λόγια» στον πρόεδρο Τραμπ. Για μια ακόμη φορά προσπαθεί να εκθέσει τις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος ισλαμιστής πρόεδρος αρχίζει να βλέπει ότι έρχεται αραβική αμμοθύελλα να τον σαρώσει στη Λιβύη και τηλεφώνησε στον Τραμπ να «κλαφτεί» αλλά και να τον δηλητηριάσει με ψευδείς ειδήσεις και θεωρίες συνωμοσίας.

Σχετικά άρθρα