Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ο Τουρκολίβυος Σαράτζ απέρριψε την ειρηνευτική πρωτοβουλία το Αιγυπτίου Σίσι

Λιβύη: Ο Τουρκολίβυος Σαράτζ απέρριψε την ειρηνευτική πρωτοβουλία το Αιγυπτίου Σίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ισλαμιστές, Λιβύη, Σύρτη, Τζιχαντιστές, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Την Κυριακή ο Τουρκολίβυος ισλαμιστής Φαγιέζ αλ Σαράτζ, επικεφαλής της λεγόμενης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, απέρριψε την ειρηνευτική «Διακήρυξη του Καΐρου» για τη Λιβύη.

Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου, όπως είναι ο τίτλος του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, απέρριψε την πρωτοβουλία του Αιγύπτου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι το Σάββατο στο Κάιρο, που ανακοινώθηκε παρουσία του προέδρου της Βουλής της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, και του αρχηγού του λιβυκού στρατού, στρατάρχη Χαφτάρ, για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη και την επίτευξη βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός.

Ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των ενόπλων δυνάμεων της Τρίπολης, είχε τηλεφωνική συνομιλία την Κυριακή με τον ταξίαρχο Ιμπραήμ Μπέιτ Αλ Μαλ, διοικητή της «Αίθουσας (Θαλάμου Επιχειρήσεων) Απελευθέρωσης Σύρτης – Τζούφρα», δηλαδή της επιχείρισης που έχει εξαπολύσει η Τρίπολη για την ανάκτηση αυτών των δύο πόλεων.

Ως «ανώτατος διοικητής του στρατού της (ισλαμικής) Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας», ο Σαράτζ διαβίβασε τα συγχαρητήριά του σε υποτιθέμενη «νίκη» που επιτεύχθηκε την Κυριακή, δηλαδή την πολύνεκρη απόπειρα επίθεσης των δυνάμεών του στη Σύρτη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 50 Τουρκολίβυους ισλαμιστές πολιτοφύλακες από τη Μισράτα και περισσότερους από 100 τραυματίες και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του όσον αφορά τους λεγόμενους «μάρτυρες».

Ο Σαράτζ, απορρίπτοντας την αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία, είπε στον ταξίαρχό του ότι ο δρόμος που ανοίχτηκε με τις θυσίες των ανδρών τους πρέπει να συνεχιστεί, διατάζοντας τη συνέχιση των επιθετικών επιχειρήσεων με στόχο τη Σύρτη και τη Τζούφρα.

Σχετικά άρθρα