Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές συνεργάτες των Τούρκων στη Συρία πιάνουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους και τους στέλνουν στη Λιβύη

Τζιχαντιστές συνεργάτες των Τούρκων στη Συρία πιάνουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους και τους στέλνουν στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Αλ Μπαμπ, Αχράρ Αλ Σαρκίγια, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) μετέδωσε ότι η ένοπλη οργάνωση Αχράρ αλ Σαρκίγια, που δραστηριοποιείται στη βόρεια Συρία και συνεργάζεται με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, περιλαμβάνει στις τάξεις της δεκάδες Ιρακινούς πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι Ιρακινοί πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που μέσω της Αχράρ αλ Σαρκίγια συνεργάζονται με τις τουρκικές Υπηρεσίες, έχουν συγκροτήσει μια ειδική μονάδα με αποστολή να παρακολουθούν ποιοι αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προσπαθούν να διαφύγουν από τη Συρία περνώντας την τουρκική επικράτεια και να τους συλλαμβάνουν.

Ορισμένα από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που συνελήφθησαν εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν, άλλοι, με αντάλλαγμα σημαντικά χρηματικά ποσά, εξαγόρασαν την ελευθερία τους και διέφυγαν στην Τουρκία.

Αξιόπιστες πηγές του Παρατηρητηρίου αναφέρουν ότι τζιχαντιστές που φυλακίστηκαν από τους πρώην «συντρόφους» τους ήλθαν σε συμφωνία να μεταφερθούν στη Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό της ισλαμικής κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Επικεφαλής της ομάδας αυτής των Ιρακινών πρώην μελών του ISIS, που υπό το λάβαρο της Αχράρ αλ Σαρκίγια συνεργάζονται με τις τουρκικές Υπηρεσίες, είναι ένας οπλαρχηγός που ονομάζεται Άμπου Ουακάς αλ Ιράκι.

Το αρχηγείο του είναι στην πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας, κοντά στο Χαλέπι, η οποία τελεί υπό τουρκική κατοχή.

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η φυλακή που κρατάνε τα μέλη του ISIS που συνέλαβαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη Συρία.

Αυτοί οι Ιρακινοί πρώην μέλη του ISIS, τώρα συνεργάτες της τουρκικής MIT, πρόσφατα μετέφεραν αιχμάλωτους οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την Αλ Μπαμπ στην πόλη της Ιντλίμπ, η οποία ελέγχεται από την οργάνωση Ταχρίρ αλ Σαμ, πρώην Αλ Νούσρα, τον συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Τους αιχμαλώτους τζιχαντιστές παρέλαβε ο οπλαρχηγός της Ταχρίρ αλ Σαμ, Άμπου Αλί αλ Ιράκι.

Πρόκειται για τα στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με τα ακόλουθα ονόματα: Μπελάλ αλ Σαουάσι αλ Τουνσί, Άμπου αλ Ουαλίντ αλ Τουνσί και Άμπου Οσάμα αλ Ιράκι. Μαζί τους ήταν και Αιγύπτιοι τζιχαντιστές.

Πρόσφατα καταγγέλθηκε ότι η Τουρκία μετέφερε 49 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη.

Σχετικά άρθρα