Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τυνήσιοι ισλαμιστές βουλευτές στρέφονται κατά της Γαλλίας

Τυνήσιοι ισλαμιστές βουλευτές στρέφονται κατά της Γαλλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ισλαμιστές, Τυνησία,

Το μακρύ χέρι του Ερντογάν στην Τυνησία στρέφεται ανοιχτά κατά της Γαλλίας. Την Τρίτη 9 Ιουνίου θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή της Τυνησίας, ύστερα από πρόταση ενός κόμματος των ισλαμιστών, για να εγκριθεί ψήφισμα που θα ζητά από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη και να αποζημιώσει τους Τυνήσιους για την περίοδο της γαλλικής αποικιοκρατίας στη χώρα.

Η κίνηση, που χαρακτηρίζεται «απρόσμενη», γίνεται ύστερα από πρωτοβουλία του «Κινήματος Αξιοπρέπειας», ενός ισλαμικού κόμματος που κέρδισε 21 έδρες στην τυνησιακή Βουλή, σε σύνολο 217 βουλευτών.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα συνταχθούν μαζί του στο αντιγαλλικό μέτωπο και τα υπόλοιπα ισλαμικό κόμματα της Βουλής.

Το «Κίνημα Αξιοπρέπειας» εισήλθε για πρώτη φορά στην τυνησιακή Βουλή στις εθνικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου 2019.

Η Τυνησία υπήρξε γαλλικό προτεκτοράτο από το 1881 έως και το 1956.

Η Γαλλία εναντιώνεται στους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς στη Μεσόγειο και συμμετέχει στη συμμαχία με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Η Γαλλία επίσης υποστηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και τη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης στον αγώνα ενάντια στους ισλαμιστές της Τρίπολης.

Θεωρείται ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί να υποδαυλίσει αντι-γαλλικά συναισθήματα στην τυνησιακή κοινωνία, να καταστήσει τους Γάλλους «μισητούς» σε ευρεία μερίδα του πληθυσμού, με στόχο να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς για έλεγχο της βόρειας Αφρικής.

Ο Ερντογάν και η Μουσουλμανική Αδελφότητα εξαπολύουν ευρεία και συντονισμένη επίθεση σε Ελλάδα και Γαλλία, τις μόνες δυτικές μεσογειακές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στέκονται εμπόδιο στο χαλιφάτο.

Ευχόμαστε να συνέλθει και η Ιταλία σύντομα και να συνταχθεί με την Ελλάδα και τη Γαλλία, αντί να φλερτάρει με τους ισλαμιστές.

Σχετικά άρθρα