Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεντένο: Θα υπάρχουν κανόνες για την εκταμίευση, αλλά όχι τρόικα

Σεντένο: Θα υπάρχουν κανόνες για την εκταμίευση, αλλά όχι τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μάρκους Σέντερ,

Η σημερινή κρίση είναι τελείως διαφορετική για την Ελλάδα από αυτή πριν από δέκα χρόνια, καθώς η ελληνική οικονομία είχε καλύτερες επιδόσεις από αυτή της Ευρωζώνης πριν τον κορονοϊό, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist με τίτλο: «Ευρωζώνη: Αναζητώντας το “εμβόλιο” για τον κορωνοϊό», προσθέτοντας ότι η κρίση δεν θα την ρίξει κάτω.

Ερωτηθείς αν θα υπάρχουν όροι που θα συνδέονται με τη χορήγηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Σεντένο είπε ότι θα υπάρχουν κανόνες για την εκταμίευσή τους, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρχει τρόικα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα λάβει τους περισσότερους πόρους -32 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 22,6 δισ. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις- από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία, προσθέτοντας ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τη χορήγηση των πόρων αυτών στη Ελλάδα, όπως και για τις άλλες χώρες.

Σχετικά άρθρα