Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Η Τουρκία έστειλε τις τελευταίες επτά ημέρες 10 αεροπλάνα με όπλα στη Λιβύη

Handelsblatt: Η Τουρκία έστειλε τις τελευταίες επτά ημέρες 10 αεροπλάνα με όπλα στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» υποστηρίζει ότι η Τουρκία έστειλε, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, 10 αεροπλάνα μεταφοράς φορτίων, με όπλα και πολεμοφόδια, στο αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα στη Λιβύη, που ελέγχεται από την ισλαμική κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, συνεχίζοντας την παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για να πετύχει σταθερότητα στη Λιβύη και να αναζωογονήσει την ειρηνευτική διαδικασία», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Για αυτό ξεκίνησε τη ναυτική επιχείριση “Ειρήνη” στη Μεσόγειο για να εμποδίσει τη λαθραία μεταφορά όπλων στη Λιβύη», συνεχίζει.

«Ωστόσο, οι στρατιώτες που συμμετέχουν στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τώρα κοιτούν ψηλά στον ουρανό, αφού η Άγκυρα ενέτεινε την αεροπορική μεταφορά όπλων στη Λιβύη», σημειώνει η εφημερίδα.

Η «Handelsblatt», στηριζόμενη σε σημαντικές μη κατονομαζόμενες πηγές, υποστηρίζει ότι, «τις τελευταίες επτά ημέρες, η Τουρκία έστειλε δέκα μεταφορικά αεροπλάνα στη Μισράτα φορτωμένα με όπλα.

»Τα αεροπλάνα εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν απογειωθούν με προορισμό τη Λιβύη».

Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Άγκυρα συνεχίζει να παραβιάζει την απόφαση του ΟΗΕ για απαγόρευση μεταφοράς οπλισμού στη Λιβύη, τροφοδοτώντας τη δραματική κλιμάκωση στη χώρα αυτή.

Σχετικά άρθρα