ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

339 Σύροι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα στη Λιβύη – Πρόβλημα στη μισθοδοσία

339 Σύροι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα στη Λιβύη – Πρόβλημα στη μισθοδοσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Πληθαίνουν τα περιστατικά ανυπακοής μεταξύ των Σύρων φιλότουρκων τζιχαντιστών, από τους οποίους στρατολογεί η Τουρκία άνδρες για το μέτωπο της Λιβύης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η απροθυμία πολλών Σύρων να μεταβούν στη Λιβύη οφείλεται τόσο στις αυξημένες απώλειες που υφίστανται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων και διοικείται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, όσο και από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις πληρωμές τους.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν μπορεί να τους υποσχέθηκε μηνιαίο μισθό 2.000 δολάρια για τη «θητεία» τους στη Λιβύη, φαίνεται όμως πως το «χαλιφάτο» αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και μισθοί δεν καταβλήθηκαν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνει ότι η Τουρκία συνεχίζει να ασκεί αμείωτες πιέσεις στις φιλοτουρκικές συριακές φατρίες να στείλουν περισσότερους άνδρες να πολεμήσουν στη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει το ίδιο Παρατηρητήριο, έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη συνολικά 339 Σύροι μισθοφόροι τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων 20 ανηλίκων.

Σχετικά άρθρα