Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

80 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Καναδά

80 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Καναδά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καναδάς, Τζιχαντιστές,

Ανήσυχες είναι οι Αρχές του Καναδά εξαιτίας 80 τζιχαντιστών, Καναδών υπηκόων, οι οποίοι φαίνεται να έχουν επιστρέψει στον Καναδά και θεωρούνται ύποπτοι για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το υπουργείο Δημοσίας Ασφάλειας του Καναδά έδωσε στη δημοσιότητα τη δημόσια έκθεσή του για το έτος 2014 και τις απειλές τρομοκρατίας που αντιμετωπίζει ο Καναδάς, στην οποία έκθεση γίνεται αναφορά στο φαινόμενο Καναδών πολιτών οι οποίοι αφού ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν στον τζιχάντ (ιερό πόλεμο), τώρα επέστρεψαν πίσω.

“Στις αρχές του 2014, η κυβέρνηση ανησυχούσε ότι περισσότερα από 130 άτομα με καναδικά διαβατήρια στο εξωτερικό, ήταν ύποπτα για τρομοκρατικές ενέργειες”, αναφέρει το κείμενο.

Στις δράσεις αυτών των Καναδών συμπεριλαμβάνονται “εκπαίδευση, συλλογή χρημάτων, προώθηση εξτρεμιστικών ιδεών και σχεδιασμός τρομοκρατικών χτυπημάτων”.

Αν και ορισμένοι από αυτούς τους Καναδούς έχουν παραμείνει στο εξωτερικό, κάποιοι σκοτώθηκαν και σε μάχες, η αναφορά σημειώνει ότι “περίπου 80 άτομα έχουν επιστρέψει στον Καναδά, αφού ταξίδεψαν στο εξωτερικό και είναι ύποπτοι για ποικίλες τρομοκρατικές ενέργειες και σκοπούς”.

Άξιο αναφοράς εδώ το πρόσφατο γεγονός που είδε το φως της δημοσιότητας με δύο αδέλφια από το Κάλγκαρι που ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους και πολεμάνε στη Συρία με τους άλλους δυτικούς σε κοινό ένοπλο σώμα. Αμφότεροι προσηλυτίστηκαν πρόσφατα στο Ισλάμ.

Σχετικά άρθρα