Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: «Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα 6 ναυτικά μίλια»

Τσαβούσογλου: «Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα 6 ναυτικά μίλια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ελληνικά Νησιά, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νησιά Αιγαίου, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

«Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα 6 ναυτικά μίλια», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι 24 απαντώντας εμμέσως στις ΗΠΑ που χθες έστειλαν το δικό τους αυστηρό μήνυμα στη Τουρκία.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Φράνσις Φάνον είπε ότι οι προκλητικές ενέργειες πρέπει να σταματήσουν και πως τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως κάθε άλλη περιοχή.

Ο Τσαβούσογλου όμως δεν σταμάτησε μόνο εκεί καθώς για την Αγία Σοφία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν πιστεύει «την αναίδεια της Ελλάδας να μιλάει για την Αγία Σοφία.

»Η Αγία Σοφία είναι στην τουρκική επικράτεια, την κατακτήσαμε», είπε χαρακτηριστικά και «δεν έχει καμία σχέση η Ελλάδα να ασχολείται με το τι κάνουμε στην επικράτειά μας».

«Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε μέσα στη χώρα μας και στις περιουσίες μας», είπε.

Η τελευταία που έχει δικαίωμα να μιλήσει είναι η Αθήνα, που είναι η τελευταία πρωτεύουσα που δεν έχει τζαμί, πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με δικαιολογία τον κορωνοϊό δεν επέτρεψε να λειτουργούν τα τζαμιά στη δυτική Θράκη.

Σχετικά άρθρα