Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Η Αγία Σοφία είναι «ιδιοκτησία της τουρκικής δημοκρατίας» επειδή κατακτήθηκε

Τσαβούσογλου: Η Αγία Σοφία είναι «ιδιοκτησία της τουρκικής δημοκρατίας» επειδή κατακτήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Κωνσταντινούπολη, Λιβύη, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Ψηλά διατηρεί την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να χρησιμοποιεί το μνημείο της Αγίας Σοφίας στην εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός είπε για την Αγία Σοφία πως είναι «ιδιοκτησία της τουρκικής δημοκρατίας» καθώς «κατακτήθηκε».

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε συμφωνία είναι «κενή» χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας, ενώ για τη Λιβύη είπε πως ο Χαλίφα Χαφτάρ δεν είναι σε θέση να κερδίσει τον πόλεμο.

Η Άγκυρα δεν έχει σταματήσει τις προκλήσεις με τελευταία τη δημοσίευση δύο χαρτών με τα σημεία στα οποία η Τουρκία θέλει να κάνει γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες.

Η τουρκική εταιρία πετρελαίου κατέθεσε αίτηση προς τις αρχές ενέργειας ζητώντας να ξεκινήσει έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές πλησίον σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη, για την ακρίβεια στα 6 μίλια.

Σχετικά άρθρα