Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Δίκαιες οι ενέργειές μας στη Μεσόγειο – Συνεχίζουμε ακάθεκτοι σε θάλασσες και Λιβύη

Τουρκία: Δίκαιες οι ενέργειές μας στη Μεσόγειο – Συνεχίζουμε ακάθεκτοι σε θάλασσες και Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Λιβύη, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Συνεχίζει την κλιμάκωση της έντασης η Τουρκία, καθώς μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, η Άγκυρα διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τα σχέδιά της, στον απόηχο της νέας προκλητικής εξαγγελίας περί γεωτρήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου κράτησε 3,5 ώρες, «έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».

Προστίθεται ότι «τονίστηκε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διεθνής κοινότητα καλείται να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυκού λαού».

Με άλλα λόγια οι Τούρκοι διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν στρατιωτικά την κυβέρνηση του Σαράτζ.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό την προσεχή Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της ισλαμικής κυβέρνησης που εδρεύει στην Τρίπολη της Λιβύης, Φαγιεζ Αλ Σάρατζ, θα μεταβεί την Πέμπτη στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα