Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ είχε τραβήξει όπλο σε 17χρονους

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ είχε τραβήξει όπλο σε 17χρονους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομική Βία, Βίντεο, Δολοφονίες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μινεάπολη, Μινεσότα,

Ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο αστυνομικός, ο οποίος είχε περασμένο το γόνατο του στο λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ με αποτέλεσμα να τον δολοφονήσει, είχε μία καταγγελία εναντίον του κατά την οποία σημάδευε με όπλο 17χρονους για ασήμαντη αφορμή.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις, κατά το παρελθόν στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν γίνει 18 καταγγελίες εναντίον του Ντέρεκ Τσόβιν.

Μάλιστα μία από αυτές τις καταγγελίες έγινε από τον Κρτίστοφερ Μπεργκ το 2013.

Ο 17χρονος τότε Μπεργκ ανέφερε ότι ο Τσόβιν τον σημάδεψε με όπλο, ενώ έπαιζε με ψεύτικα όπλα με τους φίλους του κατά την επιστροφή τους από το σχολείο.

Όπως είπε ένας φίλος του έριξε με το ψεύτικο όπλο έξω από το παράθυρο του αυτοκίνητου καθώς επέστρεφαν στα σπίτια και μόλις σταμάτησαν έξω από το σπίτι του Μπεργκ, ο Τσόβιν τον σημάδευε με όπλο.

«Μου έλεγαν να επιστρέψω στο αυτοκίνητο.

»Να σηκώσω ψηλά τα χέρια μου και έτσι συμμορφώθηκα με τις συγκεκριμένες οδηγίες.

»Άφησα την τσάντα μου στο έδαφος σήκωσα τα χέρια μου και σιγά σιγά κινήθηκα πίσω στο αυτοκίνητο, προσπαθώντας να μην κάνω ξαφνικές κινήσεις.

»Στη συνέχεια προσέγγισαν το αυτοκίνητο, έχοντας τραβήξει τα όπλα τους και μας ρώτησαν ποιος από εμάς έριξε το βελάκι με το ψεύτικο όπλο», ανέφερε.

«Σε εκείνο το σημείο, παραδέχθηκαν ουσιαστικά ότι ήξεραν ότι επρόκειτο για ένα βελάκι από ψεύτικο όπλο και όχι κάτι πιο σοβαρό.

»Ακόμα και τότε έκαναν την επιλογή τους και τράβηξαν όπλο προς το μέρος μας».

Η Αστυνομία είπε στη μητέρα του Μπεργκ ότι τα παιδιά επιχείρησαν να ξεφύγουν, ωστόσο η μητέρα του, το χαρακτήρισε, «παράλογο», καθώς δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι η αστυνομία τους ακολουθούσε. «Δεν χρησιμοποίησαν ούτε σειρήνες ούτε τίποτα», ανέφερε.

«Νομίζω ότι εάν δεν ήμασταν λευκοί, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί χειρότερα.

»Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο, με το οποίο υποτίθεται ότι προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε και με το οποίο μας έβλεπαν ως απειλή, το αφήγημα τους θα ήταν διαφορετικό και πολλοί θα δικαιολογούσαν τις πράξεις τους».

Ο Μπεργκ δήλωσε ότι τρόμαξε όταν άκουσε ότι ο Τσόβιν εμπλέκεται στη δολοφονία του Φλόιντ.

«Το μόνο πράγμα που σκέφτηκα, ήταν τι θα μπορούσε να συμβεί εάν εγώ και οι φίλοι μου δεν ήμασταν λευκοί, θα είχαν κλιμακώσει τη συγκεκριμένη κατάσταση ο Τσόβιν και ο συνεργάτης του;

»Θα μπορούσε να τραυματιστεί κάποιος θανάσιμα;», κατέληξε ο Μπεργκ.

Μόνο δύο καταγγελίες έκλεισαν με πειθαρχικά μέτρα

Από τις 18 καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν εναντίον του Nτέρεκ Τσόβιν, μόνο δύο «έκλεισαν με πειθαρχικά μέτρα».

Και στις δύο περιπτώσεις, τα «πειθαρχικά μέτρα» έδειξαν πως είχε εκδοθεί επιστολή επίπληξης.

Ο 46χρονος Τζορτζ Φλόιντ ήταν άοπλος και αφού του πέρασε χειροπέδες στα χέρια, ο αξιωματικός της αστυνομίας Ντέρεκ Τσόβιν του πατούσε τον λαιμό με το γόνατό του με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Φλόιντ παρακαλούσε τον αστυνομικό να τον αφήσει να αναπνεύσει.

Λίγη ώρα αργότερα, κηρύχθηκε νεκρός σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν και ακόμα τρεις αστυνομικοί απολύθηκαν μετά το περιστατικό.

O Τσόβιν συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πάντως, ο Τσόβιν δεν ήταν ο μόνος αξιωματικός στο περιστατικό εκείνη την ημέρα με ιστορικό καταγγελιών εναντίον του.

Ο πρώην αξιωματικός Του Τάο, είχε επίσης έξι καταγγελίες με το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων, μία εκ των οποίων είναι ακόμη ανοιχτή.

Οι άλλες πέντε καταγγελίες έκλεισαν χωρίς πειθαρχικά μέτρα.

Ο Τάο ήταν επίσης μέρος μιας αγωγής για υπέρμετρη άσκηση βίας το 2017, όπως αποκαλύπτει το CNN που μίλησε με τον δικηγόρο του ενάγοντα στην υπόθεση.

Η αγωγή ασκήθηκε από τον Λαμάρ Φέργκιουσον, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Τάο και ένας άλλος αξιωματικός τον υπέβαλλαν σε «σκληρή και ασυνήθιστη» τιμωρία όταν τον συνέλαβαν τον Οκτώβριο του 2014.

Σύμφωνα με την αγωγή, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν «παράλογη δύναμη», μεταξύ των οποίων «γροθιές, κλωτσιές και γόνατα στο πρόσωπο και το σώμα» ενώ ο Φέργκιουσον ήταν ανυπεράσπιστος και δεμένος με χειροπέδες. Ως αποτέλεσμα της βίας που του ασκήθηκε, ο Φέργκιουσον κατέληξε με σπασμένα δόντια, μώλωπες και άλλα τραύματα.

Σχετικά άρθρα