Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανησυχία ότι ο Τραμπ υποδαυλίζει τη φωτιά της φυλετικής διαίρεσης

Ανησυχία ότι ο Τραμπ υποδαυλίζει τη φωτιά της φυλετικής διαίρεσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομική Βία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Ουάσιγκτον, Ρατσισμός,

Το χάος και η κρίση που κατακλύζουν τις ΗΠΑ έφθασε στο κατώφλι του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο το βράδυ, καθώς διαδηλωτές που φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του και «I can’t breath» – τις τελευταίας κουβέντες που ξεστόμισε ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς – συγκρούστηκαν με δυνάμεις της τάξης έξω από τον Λευκό Οίκο.

Έπειτα από τρία χρόνια σχετικής ειρήνης και ευημερίας, ο Τραμπ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα: την πανδημία του κορωναϊού, η οποία έχει στοιχίσει περισσότερες από 100.000 ζωές, μια οικονομική ύφεση που έχει κοστίσει 40 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και μία ανησυχητική κοινωνική αναταραχή.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος επιρρίπτει τις ταραχές που ξεσπούν κατά την διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για τον Τζορτζ Φλόιντ στο κίνημα ANTIFA.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα κηρύξουν το ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση», ανακοίνωσε με tweet και συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας που κατάφεραν να ελέγξουν χθες το βράδυ την κατάσταση στη Μινεάπολη.

«Οι αναρχικοί υπό την ηγεσία κυρίως του ANTIFA ελέγχθηκαν γρήγορα.

»Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από τον δήμαρχο από την πρώτη νύχτα και δεν θα είχε υπάρξει πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμο αναφερόταν εμμέσως πλην σαφώς στον Τζέικομπ Φρέι, τον δημοκρατικό δήμαρχο της Μινεάπολη, από όπου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια των αστυνομικών.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον δήμαρχο «ριζοσπάστη αριστερό».

Περί τους 5.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν σε 15 πόλεις, ανάμεσά τους και η Ουάσιγκτον, και 2.000 βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν εάν είναι αναγκαίο, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνοφρουρά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο, ο οποίος σφυρηλάτησε την πολιτική του ταυτότητα σε ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη γενέτειρα του Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζει ο ανταποκριτής της Guardian στην Ουάσιγκτον Ντέιβιντ Σμιθ, αποδείχθηκε ανίκανος να απαλύνει τον συσσωρευμένο πόνο των Αφροαμερικανών για τα περισσότερα από 400 χρόνια δουλείας, φυλετικών διακρίσεων και αστυνομικής βίας.

Αντ’ αυτού κατέφυγε σε μια σειρά tweets που οι επικριτές τους χαρακτηρίζουν διχαστικά, εμπρηστικά και τα οποία εξυπηρετούν τους πολιτικούς του σκοπούς.

Έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, πολιτικοί αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, που έκανε σημαία το «Ας κάνουμε την Αμερική και πάλι μεγάλη», παρακινείται περισσότερο από ποτέ από τη λεγόμενη βάση των υποστηρικτών του, η οποία τον ενθαρρύνει να ρίξει λάδι στη φωτιά της φυλετικής διαίρεσης με την επιβολή του νόμου και της τάξης.

Σχετικά άρθρα