Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά στα 6 μίλια

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά στα 6 μίλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κάρπαθος, Κρήτη, Ρόδος, ΣΚΑΪ, Τουρκία,

Σε σαββατιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν 7 αιτήματα τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.

Δηλαδή, η τουρκική εταιρία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι περιοχές αυτές είναι:

Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια.

Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ ελληνική, λέει ότι φτάνει εκεί η υφαλοκρηπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό.

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το ψευδομνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης.

Τα σημεία του ψευδομνημονίου μένουν έξω.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ γνωρίζει περί ζητήματος, έχουν γίνει οι συσκέψεις και υπάρχει κατάλογος ενεργειών που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ήδη από τη Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα