Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξέσπασμα Δένδια: «Αδυνατώ να αποδεικνύω διαρκώς ότι δεν είμαι… ελέφαντας»

Ξέσπασμα Δένδια: «Αδυνατώ να αποδεικνύω διαρκώς ότι δεν είμαι… ελέφαντας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε «για τελευταία φορά» για τα «λίγες δεκάδες μέτρα» στον Έβρο και τη διαστρέβλωση των δηλώσεών του. Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε στη Real News και ανάρτησε στο Facebook το ακόλουθο ποστ:

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Facebook:

Από την απάντησή μου στη Real News για την έκφρασή μου για αλλαγές κατά λίγες δεκάδες μέτρα στην κοίτη στον Έβρο και όχι φυσικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία διαστρεβλώθηκε ανερυθρίαστα, ακόμα και με τη χρήση παντελώς ψευδούς αναφοράς σε «δήλωση» που ουδέποτε φυσικά έκανα, ότι… «δεν πειράζει (!) να χάσουμε 16 στρέμματα»:

«Θα απαντήσω για τελευταία φορά στο συγκεκριμένο ερώτημα.

»Αδυνατώ να αποδεικνύω διαρκώς ότι δεν είμαι… ελέφαντας.

»Επί της ουσίας, η αναφορά μου, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ακούγοντας το ηχογραφημένο απόσπασμα ή διαβάζοντας το κείμενο, αφορούσε αποκλειστικά και μόνον την κοίτη του Έβρου για την οποία γίνεται ρητή αναφορά και η οποία έχει αλλάξει στο σημείο αυτό κατά λίγες δεκάδες μέτρα.

»Η κοίτη του Έβρου, ως γνωστόν, δεν ταυτίζεται σήμερα με τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

»Τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι η κοίτη του Έβρου όπως ήταν το 1926.

»Η κοίτη του Έβρου μπορεί να μεταβάλλει θέση, όμως το όριο παραμένει σταθερό, όπως και ο εθνικός χώρος.

»Πάμε τώρα στο τι συνέβη. Η συνέντευξη εδόθη την Τετάρτη το πρωί.

»Ουδείς διατύπωσε την παραμικρή κριτική στη διατύπωσή μου, από την Τετάρτη 20/5 το πρωί, μέχρι την Παρασκευή 22/5 το μεσημέρι, όταν επικαλέσθηκε μία πλήρως παραποιημένη εκδοχή της ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, στη Βουλή.

»Ακολούθησε ο αρμόδιος τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας λόγο «“για λίγες δεκάδες μέτρα” εθνικής γης στον Έβρο»!

»Το «εθνικής γης», ήταν βέβαια αυθαίρετη προσθήκη που παραποιεί τη δήλωση πλήρως και στο γράμμα και στο πνεύμα.

»Μετά πήρε τη σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοφανείς ισχυρισμούς περί υποχώρησης των Ενόπλων Δυνάμεων ενώπιον της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και ως φύλλο συκής, ένα ερωτηματικό στο τέλος της απαράδεκτης φράσης.

»Εξήγησα τα πάντα ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την απόρρητη διαδικασία.

»Εκ των 50 Βουλευτών ουδείς εξέφρασε την παραμικρή αντίρρηση για τη δήλωσή μου όταν τη διάβασα αυτολεξεί.

»Επαναλαμβάνω, ουδείς εξέφρασε την παραμικρή αντίρρηση γιατί η δήλωση υπηρετούσε με τον πιο καθαρό τρόπο το εθνικό συμφέρον.

»Προκάλεσα δε τα κόμματα αν ακόμη θεωρούν ότι η δήλωση ήταν ατυχής, να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον μου- Υπουργός Εξωτερικών που κάνει ατυχείς δηλώσεις δεν νοείται.

»Ο διαστρεβλωτικός ισχυρισμός όμως εν τω μεταξύ είχε επαναληφθεί αταβιστικά, ακόμη και από έγκριτους δημοσιογράφους.

»Κινδυνεύει να καταγραφεί έτσι στη συλλογική μνήμη.

»Πάντως, αποτελεί όνειδος ότι εμφανίζονται ορισμένοι, έστω και λίγοι, να υποστηρίζουν ανερυθρίαστα ότι δήθεν δήλωσα ότι «δεν πειράζει να χάσουμε 16 στρέμματα στον Έβρο»!

»Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να απολογηθούν ή έστω να ανασκευάσουν τα όσα συκοφαντικά έχουν δηλώσει.

»Αυτούς λοιπόν πρέπει να ερωτήσετε, εάν θα επαναλάμβαναν τους παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς τους στον δημόσιο λόγο.

»Συμπερασματικά, η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης.

»Απ’ όταν ανέλαβα τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, φροντίζω πάντα να ενημερώνω τα κόμματα, με στόχο τη σύμπνοια και τη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

»Δεν θα επιτρέψω όμως, καθ’όσον μπορώ, να γίνει η εξωτερική πολιτική της χώρας κονίστρα κομματικών παιγνίων και να υποστεί άλλη μια φορά βλάβη ο τόπος».

Σχετικά άρθρα