Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Εμιράτα παρέδωσαν έξι τόνους υγειονομικής βοήθειας στο ιρακινό Κουρδιστάν

Τα Εμιράτα παρέδωσαν έξι τόνους υγειονομικής βοήθειας στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κουρδιστάν,

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέδωσαν την Πέμπτη έξι τόνους υγειονομικού υλικού στην τοπική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, για να ενισχύσουν τις προσπάθειες στη χώρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας του ιρακινού Κουρδιστάν ανέφερε ότι η βοήθεια περιλαμβάνει μάσκες, παπούτσια, προστατευτικές στολές, γάντια κ.α., προσθέτοντας ότι «περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε υποστήριξη και βοήθεια».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επανέλαβαν την ετοιμότητά τους να επεκτείνουν την υγειονομική βοήθεια στο ιρακινό Κουρδιστάν στην καταπολέμηση της πανδημίας, επεσήμανε ο γενικός πρόξενος των Εμιράτων στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ, Άχμεντ αλ Νταχέρι.

«Οι αδελφικές μας σχέσεις χρησιμεύουν ως το θεμέλιο αυτής της συνεργασίας, μέσω της οποίας θα βοηθήσουμε τους ιατρούς της πρώτης γραμμής να καταπολεμήσουν αυτόν τον ιό με ασφαλή και προστατευμένο τρόπο», τόνισε ο διπλωμάτης των Εμιράτων.

Ο Κούρδος υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη βοήθεια τους στο ιρακινό Κουρδιστάν, υπενθυμίζοντας ότι τόσο η κυβέρνηση των Εμιράτων όσο και ο Ερυθρός Σταυρός της αραβικής χώρας έχουν αποστείλει και στο παρελθόν υγειονομική βοήθεια στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Σχετικά άρθρα