Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι κατηγορούν τα Εμιράτα ότι θα κάνουν πραξικόπημα στην Τυνησία

Οι Τούρκοι κατηγορούν τα Εμιράτα ότι θα κάνουν πραξικόπημα στην Τυνησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισλαμιστές, Καΐς Σαγιέντ, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Πραξικόπημα, Ρασίντ Γανούτσι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τυνησία,

Νέο πρωτοφανές παραλήρημα των Τούρκων. Κατηγορούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι προετοιμάζουν πραξικόπημα στην Τυνησία, το οποίο υποτίθεται ότι μέχρι στιγμής απέτρεψε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT.

Ο Ταχά Δαγλί, αρθρογράφος του «Haber7», υποστηρίζει σε άρθρο του ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προετοιμάζουν λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία που θα ξεσπάσει στις 13 Ιουνίου.

Ο Δαγλί επαναλαμβάνει στο άρθρο του το σενάριο, για το οποίο σας γράψαμε προ ημερών, ότι υπάρχει σχεδιασμός ανατροπής της ισλαμικής πλειοψηφίας στην Τυνησία, η οποία πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και παραχωρεί διευκολύνσεις στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πόλεμο της Λιβύης.

«Η σημασία της Λιβύης αύξησε τη σημασία και των γειτονικών της χωρών», γράφει.

«Η Τυνησία, που είναι η μόνη επιτυχημένη χώρα στη διαδικασία της λεγόμενη Αραβικής Άνοιξης του 2011, γίνεται τόσο σημαντική για πρώτη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια».

Εξηγεί ότι η Τυνησία, που είναι δυτικός γείτονας της Λιβύης μαζί με την Αλγερία, «έχει στρατηγική σημασία ιδιαίτερα για την Τρίπολη.

»Επειδή βρίσκεται κοντά δια θαλάσσης στη Λιβύη και πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη».

Όπως τονίζει, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ και οι χώρες που τον υποστηρίζουν, θέλουν να φέρουν την Τυνησία κοντά τους ώστε να μην αποτελεί απειλή.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν στην Τυνησία τον περασμένο Δεκέμβριο, υποστηρίζει ότι Τυνησία και Αλγερία βρίσκονται «κοντά» στην Τουρκία, εννοώντας ότι έχουν στενές σχέσεις, αν και αυτό δεν τις τοποθετούσε απαραίτητα στο πλευρό της Τουρκίας.

Αναφέρεται επίσης και στο ενδιαφέρον της Γαλλίας (σ.σ. μην ξεχνάμε ότι Τυνησία και Αλγερία ήταν γαλλικές κτήσεις) και δεν παραλείπει να τη χαρακτηρίσει χώρα που υποστηρίζει τον Χαφτάρ.

Η Τυνησία, συνεχίζει, δεν παραδόθηκε στην πλευρά του Χαφτάρ αλλά ενίσχυσε τις στενές της σχέσεις με την Τουρκία.

Παραδέχεται ότι ο πρόεδρος της τυνησιακής Βουλής και ηγέτης ενός πολιτικού κινήματος που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο Ρασίντ Γανούτσι, είναι κοντά στην Τουρκία.

Ο Καΐς Σαγιέντ, συνεχίζει, ο πρόεδρος της Τυνησίας, δεν είναι φιλοδυτικός, φιλοϊσραηλινός ή ελεγχόμενος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι ένας «ηγέτης πατριώτης» που είναι απόλυτα ενάντιος στο να μετατραπεί η χώρα του σε μαριονέτα.

Στόχος λοιπόν της πλευράς που υποστηρίζει τον Χαφτάρ είναι ένα «πραξικόπημα» που θα έχει ως αποτέλεσμα η Τυνησία να αλλάξει στρατόπεδο, δηλαδή, να φύγει από την πλευρά της Τουρκίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και να συνταχθεί με Εμιράτα και Αίγυπτο, τις ίδιες χώρες που υποστηρίζουν τον Χαφτάρ.

Οι πρώτες απόπειρες προς το πραξικόπημα ήταν ανεπιτυχείς, υποστηρίζει και τονίζει ότι σε αυτό συνέβαλλαν καθοριστικά οι προσπάθειες της τουρκικής MIT.

Επισημαίνει ότι η προσπάθεια ανατροπής των φιλότουρκων ισλαμιστών της Τυνησίας μπορεί να γίνει με πολιτικά μέσα και όχι στρατιωτικά.

Έτσι, συνεχίζει, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προετοιμάζουν μια λαϊκή εξέγερση για τις 13 Ιουνίου.

Θα βγάλουν, γράφει ο Τούρκος αρθρογράφος, τον τυνησιακό λαό στους δρόμους αφού πρώτα θα έχουν πληρώσει τους διαδηλωτές.

Το παραπάνω σενάριο διακινείται ευρέως στα τουρκικά Μέσα.

Η πραγματικότητα είναι ότι η τυνησιακή αντιπολίτευση είναι εξοργισμένη με τις παραχωρήσεις των ισλαμιστών προς την Τουρκία.

Κοσμικά, δημοκρατικά και αριστερά κόμματα της Τυνησίας, όπως και τα εργατικά συνδικάτα, επανειλημμένα έχουν καταγγείλει ότι ενώ η Τυνησία επίσημα έχει δηλώσει ουδέτερη στάση στο λιβυκό, οι ισλαμιστές παρέχουν διευκολύνσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, στον Ερντογάν για να μεταφέρει εφόδια και βοήθεια στο ισλαμικό καθεστώς της Τρίπολης υπό τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στην Τυνησία για τη συνεργασία που προσφέρουν οι ισλαμιστές της χώρας στους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς του Ερντογάν και στον κίνδυνο μετατροπής της Τυνησίας σε νεο-οθωμανική επαρχία.

Γιατί ο Ερντογάν μισεί τα Εμιράτα

Το ισλαμικό τουρκικό καθεστώς έχει μεγάλο μένος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επειδή η χώρα αυτή πρωτοστατεί στην υπεράσπιση της αραβικής ελευθερίας από τον νεο-οθωμανισμό.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εν όπλοις σύμμαχος της Ελλάδας, είναι το ισχυρό οχυρό που έχει διακηρύξει ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά οι Άραβες να γίνουν σκλάβοι των Τούρκων.

Επίσης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εφαρμόζουν με μεγάλη προσοχή μεταρρυθμίσεις με στόχο να οικοδομήσουν -αργά αλλά σταθερά- μια κοινωνία πρότυπο στον αραβικό κόσμο, με σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία και στα ατομικά δικαιώματα.

Ο ισχυρός άνδρας των Εμιράτων, ο 59χρονος πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, είναι ένας φωτισμένος Άραβας ηγέτης, με όραμα και πίστη για ένα πιο δίκαιο κόσμο.

Ο Ερντογάν τον θεωρεί ορκισμένο εχθρό του και «απόλυτο κακό».

Και εξοργίζεται ακόμα περισσότερο ο Τούρκος τύραννος επειδή εμείς οι Έλληνες, που μας συνδέουν αιώνες φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης με τους Άραβες αδελφούς μας, έχουμε συμμαχήσει με Αίγυπτο και Εμιράτα, τον «άξονα του κακού» όπως μας χαρακτηρίζει η Τουρκία, για να υπερασπιστούμε την ελευθερία των λαών μας απέναντι στην παράνοια του Ερντογάν και της παρέας του.

Το TRIBUNE λέει:

Το τουρκικό καθεστώς επιχειρεί να εμφανίσει τη δυσαρέσκεια της τυνησιακής αντιπολίτευσης προς τους φιλότουρκους ισλαμιστές της χώρας, ως επικείμενο πραξικόπημα υποκινούμενο από τα Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Τα Εμιράτα είναι εν όπλοις σύμμαχος της Ελλάδας.

Ο νεο-οθωμανισμός του Ερντογάν, που θέλει να μετατρέψει τη Μεσόγειο σε «τουρκική θάλασσα», υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα νότια σύνορά μας.

Σχετικά άρθρα