Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεξικό: Πέθανε από Covid-19 η διαβόητη εγκληματίας με το παρατσούκλι «Ο Λύκος»

Μεξικό: Πέθανε από Covid-19 η διαβόητη εγκληματίας με το παρατσούκλι «Ο Λύκος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μεξικό,

Η διαβόητη γυναίκα εγκληματίας με το ψευδώνυμο «Ο Λύκος»(The Wolf) που εξέτιε ποινή φυλάκισης 492 ετών επειδή σκότωσε 10 άτομα πέθανε από κορωνοϊό.

Η Maria Eulalia Guadalupe Buendia Torres φυλακίστηκε από το 2000, μετά από πυροβολισμό μεταξύ της οργάνωσής της και των πολιτικών της αντιπάλων.

Η εγκληματίας, η οποία έπασχε από διαβήτη τύπου 2, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Τολούκα στο Μεξικό μετά από εμφάνιση συμπτωμάτων του Covid-19.

Ωστόσο, η δολοφόνος πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής το πρωί.

Οι μεξικανικές αρχές λένε ότι εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για το πώς η κρατούμενη προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό στη φυλακή.

Η Buendia Torres εξέτιε ποινή φυλάκισης 492 ετών αφού κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο δέκα ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε μια πλατεία το 2000.

Αν και δεν πυροβόλησε η ίδια τα θύματα, η Buendia Torres συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως υπεύθυνη.

Ο «Λύκος» ήταν επικεφαλής της «Οργάνωσης Πόλεων και Αποικιών» (OCP) για το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, χρησιμοποιώντας την οργάνωση ως μέτωπο για να εισβάλει και να καταλαμβάνει παράνομα τα αγροκτήματα και τα εδάφη των πολιτών παράνομα και τα έδινε σε άλλα μέλη του κόμματος.

Μέχρι το 1995, είχαν εκδοθεί από 80 κατηγορίες σε βάρος της, από την εκποίηση έως τη σοβαρή σωματική βλάβη, την έξωση και την εισβολή στη γη.

Σε ένα σημείο, η Buendia Torres ορίστηκε ακόμη και διευθυντής της δημοτικής εταιρείας ύδρευσης, εκβιάζοντας τους πολίτες ότι θα διακόψει την παροχή νερού εάν δεν έκαναν αυτό που ζητούσε, αναφέρουν αναφορές.

Λόγω της πολιτικής της επιρροής, λέγεται ότι πίστευε ότι κανένας δεν μπορούσε να της κάνει τίποτα και θα τοποθετούσε τους στενούς φίλους και τα μέλη της οικογένειάς της σε πολιτικές θέσεις.

Η Buendia Torres συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της, τον γιο και τον ξάδελφό της και είχε φυλακιστεί μέχρι που πέθανε από κορωνοϊό.

Σχετικά άρθρα