Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στο Λονδίνο – Φοβούνται χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους

Συναγερμός στο Λονδίνο – Φοβούνται χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λονδίνο, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο. Οι Αρχές φοβούνται εκτεταμένο τρομοκρατικό χτύπημα και σύμφωνα με την εφημερίδα SUN ειδικές δυνάμεις (SAS) στήνουν βάση στο Λονδίνο και η βρετανική πρωτεύουσα “οχυρώνεται”.

Βρετανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών προειδοποιούν ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι οι τρομοκράτες έχουν καταρτίσει λίστα μη στρατιωτικών στόχων για χτυπήματα όπως εκείνα στην πόλη Μουμπάι (Βομβάη) της Ινδίας το 2008, που στοίχισαν τη ζωή σε 174 ανθρώπους και τραυμάτισαν συνολικά πάνω από 300.

Σύμφωνα με τη SUN ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις των SAS εγκαθιστούν βάση επιχειρήσεων στο Λονδίνο, εν μέσω ανησυχιών ότι μια σειρά αλυσιδωτών και παρατεταμένων επιθέσεων μπορούν να συμβούν στη βρετανική πρωτεύουσα στο προσεχές μέλλον. Μάλιστα, θεωρείται ότι όπλα και εκρηκτικά έχουν ήδη εισαχθεί λαθραία στη Βρετανία για την εκτέλεση αυτών των χτυπημάτων.

Μιλώντας στη SUN μια πηγή είπε: “Το εφιαλτικό σενάριο είναι ότι μπορεί να επιχειρήσουν ένα θεαματικό χτύπημα σε μια περιοχή υψηλής αναγνωρισιμότητας. Μπορεί επίσης να επιχειρήσουν να καταλάβουν ένα κτίριο, να πάρουν ομήρους, να ανατιναχθούν με εκρηκτικά ή να εκτελέσουν ανθρώπους κατά βούληση”.

Όλοι τέθηκαν σε συναγερμό όταν άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της Κυριακής, φήμες και προειδοποιήσεις για επικείμενο χτύπημα στο Μετρό του Λονδίνου.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας Μέσων Μεταφοράς του Λονδίνου διέψευσε, γράφοντας στο twitter του ότι “στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φήμες για επικείμενο χτύπημα στο Μετρό. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή για αυτό διατηρείστε την ηρεμία σας”.

Πάνω από 500 άνθρωποι γεννημένοι στη Βρετανία θεωρείται ότι έχουν πάει στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος. Η Σκότλαντ Γιαρντ θεωρεί ότι 200 από αυτούς έχουν επιστρέψει στη Βρετανία και σχεδιάζουν να εξαπολύσουν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σχετικά άρθρα