Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτω Σαξονία: 7 κρούσματα και 50 σε καραντίνα από ένα εστιατόριο

Κάτω Σαξονία: 7 κρούσματα και 50 σε καραντίνα από ένα εστιατόριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κάτω Σαξονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν επτά άτομα που επισκέφτηκαν εστιατόριο στην Κάτω Σαξονία. «Τα κρούσματα συνδέονται πιθανότατα με το εστιατόριο», ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, επισημαίνοντας ότι περισσότερα από 50 άτομα τέθηκαν σε «προληπτική κατ’ οίκον» καραντίνα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων.

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NDR 1, πρόκειται για την πρώτη τέτοια περίπτωση μετά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων γαστρονομίας στη Γερμανία.

«Πρόκειται για περίπτωση με ταυτόχρονα πολλά κρούσματα και πολλές επαφές», ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές της περιοχής, προσθέτοντας ότι η ιχνηλάτηση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη.

Μέχρι τώρα, τα κρούσματα παρουσιάστηκαν από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, ενώ είναι άγνωστο εάν στο εστιατόριο το προσωπικό ή οι πελάτες δεν τηρούσαν τους νέους κανόνες υγιεινής.

«Αυτό το περιστατικό μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ιός δεν έχει τελειώσει, αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαπλωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Ματίας Γκρόοτε.

Σχετικά άρθρα