Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος «ξεθάρρεψε» και εξαπολύει επιθέσεις στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος «ξεθάρρεψε» και εξαπολύει επιθέσεις στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Αναζωπύρωση της δράσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία καταγράφεται τον Μάιο. Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μια σειρά από επιθέσεις ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις αλλά και στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύτηκε την κρίση του κορωνοϊού για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις, οικονομικούς στόχους, στρατιωτικές θέσεις, συχνά εμπλεκόμενο σε σύντομες αψιμαχίες πριν οι άνδρες του εξαφανιστούν στη συριακή έρημο.

Πιο πρόσφατα, το Ισλαμικό Κράτος έκανε μια σειρά από επιθέσεις στην περιοχή Μπαντίγια αλ Σαμ στα ανατολικά της επαρχίας Χομς και στην περιοχή Αλ Τζαζέερα στην ανατολική Συρία.

Στρατιωτική πηγή του συριακού στρατού δήλωσε ότι οι επιδρομές αυτές ανάγκασαν σε ανασύνταξη και μετακίνηση δυνάμεων σε μια σειρά από μέτωπα για να ενισχυθούν οι άμυνες απέναντι στους τζιχαντιστές.

Στα ανατολικά της επαρχίας Χομς μετακινήθηκαν ενισχύσεις της συριακής Εθνοφρουράς, του τακτικού στρατού και της φιλοκυβερνητικής παραστρατιωτικής μονάδας Παλαιστινίων προσφύγων, της «Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ» («Λίγουα αλ Κουντς»), οι οποίες συμμετείχαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην έρημο για να εντοπιστούν τα λημέρια των εξτρεμιστών.

Οι τζιχαντιστές, παρά αυτές τις επιχειρήσεις, συνεχίζουν κανονικά τις επιδρομές τους, ακολουθώντας την τακτική «χτυπώ και φεύγω».

Σε μία περίπτωση, οι τρομοκράτες κατάφεραν να διεισδύσουν αθέατοι και να περάσουν πίσω από τις κυβερνητικές γραμμές και να χτυπήσουν πηγές φυσικού αερίου.

Στα εδάφη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), το Ισλαμικό Κράτος δρα και σε συνεργασία με εν υπνώσει πυρήνες του μέσα στο γειτονικό Ιράκ.

Σχετικά άρθρα