Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τυνησιακή αντιπολίτευση κατηγορεί τον ισλαμιστή πρόεδρο της Βουλής για φιλοτουρκική στάση στη Λιβύη

Η τυνησιακή αντιπολίτευση κατηγορεί τον ισλαμιστή πρόεδρο της Βουλής για φιλοτουρκική στάση στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ισλαμιστές, Λιβύη, Ρασίντ Γανούτσι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τυνησία, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τυνησία επέκριναν το τηλεφώνημα μεταξύ του ισλαμιστή προέδρου του κοινοβουλίου της Τυνησίας, Ράσιντ Γανούτσι, και του ισλαμιστή πρωθυπουργού της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Ο Τυνήσιος Γανούτσι και ο Τουρκολίβυος Σαράτζ πρόσκεινται αμφότεροι στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και έχουν πολύ καλές σχέσεις με το Λονδίνο.

Ο Γανούτσι συνεχάρη τηλεφωνικά τον Αλ Σαράτζ για την κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Αλ Ουατίγια, στη δυτική Λιβύη, που προηγουμένως ελεγχόταν από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Κόμματα της τυνησιακής αντιπολίτευσης θεωρούν τα τηλεφωνικά συγχαρητήρια παραβίαση της επίσημης στάσης της Τυνησίας για μη ανάμιξη στον πόλεμο στη Λιβύη.

Επίσης, σε κοινή τους δήλωση την Τετάρτη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τυνησίας να απαντήσει στις κατηγορίες ότι χώρα παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη στην Τουρκία στην ανάμιξή της στη Λιβύη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν από την τυνησιακή κυβέρνηση να σταθεί αποφασιστικά ενάντια στις απόπειρες να παρασυρθεί η Τυνησία στον λιβυκό εμφύλιο πόλεμο.

Τα κόμματα επανέλαβαν επίσης την αλληλεγγύη τους προς τον λιβυκό λαό, τονίζοντας το σεβασμό τους στην εδαφική κυριαρχία της Λιβύης, καταδικάζοντας κάθε ξένη παρέμβαση στη χώρα.

Η τυνησιακή αντιπολίτευση συνίσταται από κόμματα κοσμικά, δημοκρατικά και σοσιαλιστικά, που εναντιώνονται στους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σχετικά άρθρα