Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οκτώ μαχητικά σοβιετικής κατασκευής πέταξαν από τη Συρία στη Λιβύη να ενισχύσουν τον Χαφτάρ

Οκτώ μαχητικά σοβιετικής κατασκευής πέταξαν από τη Συρία στη Λιβύη να ενισχύσουν τον Χαφτάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ένας αριθμός από μαχητικά αεροσκάφη (τζετ) σοβιετικής κατασκευής απογειώθηκαν από τη Συρία με προορισμό τη Λιβύη. Τα αεροσκάφη αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίξουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), μετέδωσε το Bloomberg, πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές ενάντια στις υποστηριζόμενες από την Τουρκία τζιχαντιστικές συμμορίες της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο μετέδωσε την Πέμπτη ότι πρόκειται για συνολικά οκτώ μαχητικά της σοβιετικής εποχής.

Επικαλούμενο ως πηγή τον Φαθί Μπαρσάγα, επικεφαλής ασφαλείας της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, το Bloomberg προσθέτει ότι είναι τουλάχιστον έξι MiG 29 και δύο Sukhoi 24, τα οποία απογειώθηκαν από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λαοδίκεια της Συρίας, με προορισμό τη Λιβύη, συνοδευόμενα από δύο SU-35 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Δεν είναι σαφές εάν αυτά τα αεροσκάφη ανήκαν στη λιβυκή πολεμική αεροπορία και επισκευάστηκαν ή αποτελούν νέες προσθήκες στον αεροπορικό στόλο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

Ο αρχηγός των δυνάμεων της Λιβυκής Αραβικής Πολεμικής Αεροπορίας, Σακρ αλ Τζαρούσι, δήλωσε επίσης την Πέμπτη ότι τα αεροσκάφη του προετοιμάζονται να εξαπολύσουν μαζικά αεροπορικά πλήγματα στις δυνάμεις των ισλαμιστών και του τουρκικού στρατού.

«Πρόκειται να δείτε τη μεγαλύτερη αεροπορική εκστρατεία στη λιβυκή ιστορία στις επόμενες ώρες», ανέφερε ο Τζαρούσι σε δήλωσή του.

«Όλες οι τουρκικές θέσεις και συμφέροντα σε όλες τις πόλεις είναι νόμιμοι στόχοι για την αεροπορία μας και καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε με τη σειρά του ότι εάν βομβαρδιστούν τουρκικοί στόχοι η Άγκυρα θα κηρύξει όλες τις θέσεις του LNA «νόμιμους στόχους».

Σχετικά άρθρα