Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Συρία καταδίκασε το ψευδομνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης με επιστολή στον ΟΗΕ

Η Συρία καταδίκασε το ψευδομνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης με επιστολή στον ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ισλαμιστές, Λιβύη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Στην έντονη καταδίκη του ψευδομνημονίου ΆγκυραςΤρίπολης, με την προειδοποίηση ότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε μια ακόμη μεσογειακή χώρα, η Συρία, με επιστολή του μονίμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ.

Στην επιστολή, η Δαμασκός (29 Απριλίου, Α/74/831) δηλώνει ότι θεωρεί το «μνημόνιο» άκυρο, που δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα, κατηγορεί την Τουρκία ότι με το μνημόνιο αυτό παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, επιχειρώντας με τέτοιες πρακτικές να «εδραιώσει την παράνομη κατοχή στα εδάφη άλλων χωρών», ενώ προειδοποιεί ότι αυτή η πρακτική θα δημιουργήσει προβλήματα όταν επιχειρηθεί η οριοθέτηση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Η Συρία επισημαίνει τον προβληματικό χαρακτήρα συμφωνιών που αφορούν σύνορα, όταν λαμβάνονται στην διάρκεια πολέμων και εμφυλίων πολέμων, σημειώνοντας την διαφορετική θέση που είχε το Κοινοβούλιο της χώρας και την υπογραφή του Μνημονίου κατά παράβαση της διαδικασίας της Πολιτικής Συμφωνίας στην Λιβύη.

Η Δαμασκός ζητά από τον ΓΓ του ΟΗΕ να μην αποδεχθεί να καταχωρηθεί το κείμενο του ψευδομνημονίου στην αρμόδια Διεύθυνση του ΟΗΕ.

*Στην κεντρική εικόνα οι παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο και το ψευδομνημόνιο με τους ισλαμιστές της Λιβύης

Σχετικά άρθρα