Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλοί πρωτοπαλίκαρα του Ισλαμικού Κράτους

Αυστραλοί πρωτοπαλίκαρα του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Αυστραλία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με το theaustralian, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αυστραλίας (ASIO) ερευνά την πληροφορία ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, διόρισε έναν 40χρονο από το Σίδνεϊ σε ανώτατη στρατιωτική θέση στο βόρειο Ιράκ. Ένα ιρακινό σάιτ μεταδίδει ότι ένας Αυστραλός, που πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος και κάνει “καριέρα” μεταξύ των μακελάρηδων με το όνομα Αμπού Γιαχία Ας Σάμι (Abu Yahya ash Shami) διορίστηκε στρατιωτικός διοικητής της πόλης Τζαλούλα στο βόρειο Ιράκ.

Το Ιρακινό σάιτ επικαλούμενο πηγές της περιοχής γράφει ότι ο Αυστραλός απέδειξε την αφοσίωσή του στο Ισλαμικό Κράτος όταν αποκεφάλισε τέσσερις ανθρώπους που αρνήθηκαν να ορκιστούν πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

“Ο Αυστραλός πολεμούσε στο μέτωπο της Ντεΐρ αλ Ζουρ (στη Συρία) πριν μετατεθεί στην Τζαλούλα. Ο νέος διοικητής αποκεφάλισε τέσσερις ένοπλους που ανήκαν σε διαφορετικές φράξιες επειδή αρνήθηκαν να ορκιστούν πίστη στον Μπαγκντάντι”.

Η αναφορά δεν μπορεί να διασταυρωθεί προς το παρόν και υπάρχει πιθανότητα λάθους ή σύγχυσης αφού η ανάρτηση του Ιρακινού σάιτ συνοδεύεται από τη φωτογραφία ενός άλλου Αυστραλού που πολεμούσε με το Ισλαμικό Κράτος, του Ζακαρία Ραάντ (Zakaryah Raad), ο οποίος όμως σκοτώθηκε σε μάχη.

Ωστόσο, οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Αυστραλίας ερευνούν το δημοσίευμα έτσι κι αλλιώς, αφού είναι αρκετοί οι Αυστραλοί που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Τζορτζ Μπράντις είπε ότι αρκετοί Αυστραλοί που πολεμάνε στο Ιράκ και στη Συρία ξεκίνησαν ως πεζικάριοι και τώρα αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις στο Ισλαμικό Κράτος. Συνολικά υπολογίζονται στους 60 Αυστραλούς που πολεμάνε στο Ιράκ και στη Συρία, με δεκάδες άλλους να τους στηρίζουν μέσα από την ίδια την Αυστραλία.

Μεταξύ τους είναι ακόμα ένας κάτοικος του Σίδνεϊ, ο Αμπού Σουλεϊμάν (Abu Sulayman), ο οποίος είναι αξιωματούχος της Σαρία (του Ισλαμικού Νόμου) στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, οργάνωση παρακλάδι της Αλ Κάιντα και ανταγωνιστής του Ισλαμικού Κράτους στο ποια οργάνωση είναι η “γνήσια”. Ο Σουλεϊμάν θεωρείται από την ASIO ότι είναι από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες που προέρχονται από την Αυστραλία.

Ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση του Ζία Αμπντούλ Χακ (Zia Abdul Haq), γεννημένου στο Αφγανιστάν, ο οποίος πιστεύεται ότι πολεμά στη μονάδα που υπηρετούν δυτικοί από τον Καναδά και τη Γαλλία, ο οποίος εγκατέλειψε τον γιο του και τη γυναίκα του στην Αυστραλία και πολεμά στη Συρία, όπου και βρήκε νέα σύζυγο.

Η αυστραλέζικη εφημερίδα Sunday Mail έγραψε την κυριακή ότι ο Αμπντούλ Χακ ήταν εφοριακός και μετακόμισε στην Αυστραλία όταν ήταν 20 ετών. Υπέστη πλύση εγκεφάλου όταν άκουσε τα κηρύγματα του εξτρεμιστή μουσουλμάνου ιμάμη Μούσα Τσεραντόνιο (Musa Cerantonio), ο οποίος θεωρείται ο πιο δυνατός αγγλόφωνος προσηλυτιστής.

Σχετικά άρθρα