Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην Αγγλίδα ροκού πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος

Πρώην Αγγλίδα ροκού πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπντέλ Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σάλι Τζόουνς, Τζέιμς Φόλεϊ, Τζιχαντιστές,

Οι προσπάθειες που καταβάλλει το Ισλαμικό Κράτος για να στρατολογήσει πολίτες δυτικών χωρών αποδεικνύονται επιτυχημένες.

Και δεν είναι μόνο οι χιλιάδες μουσουλμάνοι με δυτικά διαβατήρια που πολεμάνε υπό τη σημαία του τζιχαντισμού.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δύο Αμερικανοί σκοτώθηκαν πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος, αμφότεροι περιγράφονται ως δύο συνηθισμένοι Αμερικανοί πιτσιρικάδες από τους ανθρώπους που τους συναναστρέφονταν μέχρι πριν δύο χρόνια.

Ο άνθρωπος που αποκεφάλισε τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ είναι σίγουρα Βρετανός πολίτης και οι υποψίες πέφτουν πάνω στον Αμπντέλ Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι, που ήταν ράπερ από το δυτικό Λονδίνο και η μουσική του παιζόταν μέχρι κι από το ραδιόφωνο του BBC.

Το νέο πρόσωπο που στρατολογήθηκε κατά τα φαινόμενα στο Ισλαμικό Κράτος έχει ξαφνιάσει τη βρετανική κοινή γνώμη. Είναι η μητέρα δύο παιδιών Σάλι Τζόουνς (Sally Jones), πρώην μουσικός σε ροκ μπάντα. Το ρεπορτάζ λέει ότι η όλα ξεκίνησαν όταν παντρεύτηκε ένα μουσουλμάνο.

behead.jpg

Η Σάλι Τζόουνς στα 40 της παντρεύτηκε τον Τζουναΐντ Χουσεΐν (Junaid Hussain), χάκερ και εξτρεμιστή, και στη συνέχεια εξισλαμίστηκε. Από εκείνη τη στιγμή, η προσήλυτη στο Ισλάμ άρχισε να επιδεικνύει τον φανατισμό της “νεοφώτιστης”, γράφοντας ακραία πράγματα στο twitter, όπως “εσείς οι χριστιανοί πρέπει όλοι να αποκεφαλιστείτε με ένα ωραίο κοφτερό μαχαίρι και να καρφωθούν τα κεφάλια σας στους μεταλλικούς φράχτες της Ράγκα – Ελάτε εδώ και θα σας πάρω εγώ τα κεφάλια”.

Η Σάλι Τζόουνς, μητέρα και δύο παιδιών, άλλαξε το όνομά της σε Umm Hussain al-Britani, έγραψε επίσης στο twitter ότι αυτή και ο σύζυγός της επιτέλους κατάφεραν κι έφτασαν στα εδάφη του Χαλιφάτου, ύστερα από ένα χρόνο που ήταν “εγκλωβισμένοι” σε συριακά εδάφη.

Το θέμα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο μιας και ο άντρας της Τζόουνς, ο Τζουναΐντ Χουσεΐν, φέρεται να πήγε στη Συρία μαζί με τον ράπερ Αμπντέλ Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι. Ο ίδιος είναι παλιός γνώριμος με τις βρετανικές Αρχές αφού το 2012 φυλακίστηκε επειδή έκλεψε ως χάκερ προσωπικές πληροφορίες του Τόνι Μπλερ. Μάλιστα, οι Βρετανοί θεωρούν ότι προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του ως χάκερ στο Ισλαμικό Κράτος. Ο ίδιος έχει ποστάρει φωτογραφία του με σαρίκι που του κάλυπτε το πρόσωπο κι ένα τουφέκι στα χέρια.

Αλλά και η ροκού σύζυγός του, πόσταρε φωτογραφία που φορά τον μουσουλμανικό γυναικείο μανδύα με ένα καλάσνικοφ.

jihadjones-dailymail

Σχετικά άρθρα