Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρήκαν το παιδί τους που είχε απαχθεί πριν από 32 χρόνια – Πώς τον εντόπισαν

Βρήκαν το παιδί τους που είχε απαχθεί πριν από 32 χρόνια – Πώς τον εντόπισαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απαγωγή, Κίνα,

Τριάντα δύο χρόνια μετά την απαγωγή του, ένας άνδρας επανενώθηκε με τους βιολογικούς του γονείς.

Ο Mao Yin απήχθη το 1988, σε ηλικία δύο ετών, έξω από ένα ξενοδοχείο της πόλης Σιάν, στην επαρχία Σαανσί και πωλήθηκε σε ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά στη γειτονική επαρχία Σιτσουάν.

Μεγάλωσε με το όνομα Gu Ningning ενώ οι βιολογικοί του γονείς τον αναζητούσαν για πάνω από 30 χρόνια.

Ήταν στα τέλη Απριλίου όταν η αστυνομία της πόλης Σιάν πληροφορήθηκε πως ένας άνδρας από την Σιτσουάν είχε απαγάγει στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 ένα αγοράκι.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να αναλύσει μια παλιά φωτογραφία του Mao Yin. Από εκεί προέκυψε μία προσομοιωμένη εικόνα του, ως ενήλικου, η οποία στη συνέχεια συγκρίθηκε με φωτογραφίες από την εθνική βάση δεδομένων.

Μετά από μια σειρά ερευνών και συγκρίσεων, η αστυνομία εντόπισε έναν άνδρα στην πόλη Μιάνγιανγκ που έμοιαζε στην εικόνα που είχε δημιουργηθεί.

Αργότερα, μέσω τεστ DNA αποκαλύφθηκε ότι ο άνδρας ήταν ο αγνοούμενος Mao Yin.

Η συνάντηση με τους γονείς

Ο 34χρονος σήμερα Mao Yin συναντήθηκε ξανά με τους βιολογικούς του γονείς στην αίθουσα συνεδριάσεων του κεντρικού κτηρίου της αστυνομίας στη Σιάν. Ο 34χρονος φώναξε «μαμά» και έτρεξε στην αγκαλιά της.

Η οικογένεια έκλαιγε αγκαλιασμένη. «Δεν θέλω να με αφήσει πια. Δεν θα τον αφήσω να φύγει πια», είπε η μητέρα του, Li Jingzhi, ενώ κράτησε σφιχτά το χέρι του γιου της.

Ο Mao Yin, ο οποίος διευθύνει ένα γραφείο διακοσμήσεων στην επαρχία Σιτσουάν, δήλωσε ότι θα μετακόμισε στη Σιάν για να ζήσει με τους βιολογικούς του γονείς.

Η αναζήτηση

Σε ηλικία δύο ετών, ο Mao Yin βρισκόταν με τον πατέρα του στο δρόμο και του ζήτησε νερό. Ο πατέρας μπήκε σε ένα ξενοδοχείο και μόλις γύρισε στην είσοδο ο μικρός έλειπε.

Η μητέρα τότε εγκατέλειψε τη δουλειά της και αφιερώθηκε στην αναζήτηση του παιδιού της. Έστειλε πάνω από 100.000 φυλλάδια και έγινε εθελόντρια βοηθώντας άλλους γονείς να βρουν τα παιδιά τους.

Ο Mao Yin είχε δει στο παρελθόν τη βιολογική του μητέρα να μιλά για τον χαμένο της γιο και είχε συγκινηθεί.

Η Li Jingzhi βοήθησε 29 παιδιά να βρουν τους βιολογικούς τους γονείς πριν εντοπίσει και η ίδια τον γιο της.

Δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για το πόσα παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο στην Κίνα.

Στον ιστότοπο «Baby Come Home», μια ευρέως γνωστή πλατφόρμα, περισσότερες από 51.000 εγγεγραμμένες οικογένειες αναζητούν τα παιδιά τους.

Σχετικά άρθρα