Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βούτσιτς υποστηρικτής του Όρμπαν: «Μην περιμένετε εγώ να τον επικρίνω»

Ο Βούτσιτς υποστηρικτής του Όρμπαν: «Μην περιμένετε εγώ να τον επικρίνω»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Βαλκάνια, Βίκτορ Όρμπαν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουγγαρία, Σερβία,

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν εκτίμησε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι οι καλύτερες από ποτέ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου υποστήριξε τον Ούγγρο ηγέτη στην κριτική που δέχθηκε στην Ε.Ε. για την ενίσχυση των εξουσιών του με πρόσχημα την πανδημία.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισήμανε ότι η Ουγγαρία με συνέπεια και ειλικρίνεια υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και τηρεί αξιοπρεπή στάση στα σερβικά εθνικά θέματα.

«Από τον Όρμπαν ποτέ δεν ακούστηκε κάτι αρνητικό για την Σερβία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μην περιμένετε εγώ να τον επικρίνω όπως κάποιοι φιλελεύθεροι αριστεροί κύκλοι για να γίνω αρεστός στον ξένο τύπο και τις τηλεοράσεις.

»Αυτό δεν θα συμβεί. Εγώ έχω αξιοπρέπεια» τόνισε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ΕΕ-δυτικών Βαλκανίων ο Βίκτωρ Όρμπαν έθεσε «μετ΄ επιτάσεως» την ανάγκη να γίνει δεκτή η Σερβία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμπλήρωσε επίσης ότι στην τηλεδιάσκεψη το ίδιο σημαντική ήταν και η υποστήριξη που παρείχαν οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, Μπόικο Μπορίσοβ και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την συνάντηση Βούτσιτς – Όρμπαν στο Βελιγράδι πέρα από τις διμερείς σχέσεις συζητήθηκαν επίσης το ζήτημα του Κοσόβου, η κοινή αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες και η οικονομική συνεργασία με την Κίνα.

Σχετικά άρθρα