Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Covid-19: Η Σουηδία επιμένει ότι δεν ακολούθησε «ήπια» τακτική

Covid-19: Η Σουηδία επιμένει ότι δεν ακολούθησε «ήπια» τακτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σουηδία,

Η εικόνα που μεταδόθηκε στο εξωτερικό ότι η Σουηδία συνέχισε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της, χωρίς να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είναι λανθασμένη, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν.

Η Σουηδία δεν επέβαλε πλήρες lockdown, σε αντίθεση με πολλές από τις γειτονικές χώρες.

Αρκετά ξένα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σχετικά ήπια πολιτική.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ωστόσο, αναφέρει το Reuters, επιμένει ότι δεν ισχύει πως η Σουηδία τράβηξε εντελώς διαφορετικό δρόμο από τις υπόλοιπες χώρες.

Το σουηδικό μοντέλο βασίστηκε στην εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών, που είχαν «ευθύνη να κάνουν το σωστό», τόνισε ο Λεβέν για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι «η ζωή δεν συνεχίζεται κανονικά».

Η Σουηδία έχει απαγορεύσει τις μεγάλες συγκεντρώσεις, ενώ τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά.

Η κυβέρνηση συστήνει την κοινωνική αποστασιοποίηση, την προστασία των ηλικιωμένων, την εργασία από το σπίτι και τη διαμονή στο σπίτι, εφόσον οι πολίτες δεν αισθάνονται καλά.

Ωστόσο, τα δημοτικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά, οι πολίτες δεν υποχρεώθηκαν να μείνουν σπίτι, τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά και οι πολίτες μπορούν να συναντηθούν σε μικρές ομάδες.

Η Σουηδία έχει καταγράψει περισσότερους από 3.500 θανάτους από τον κορωνοϊο, πολύ λιγότερους από πολλές μεγάλες χώρες της Ε.Ε., αλλά αριθμό περίπου πέντε φορές μεγαλύτερο από τη Δανία και δέκα φορές μεγαλύτερο από τους σκανδιναβικούς γείτονές της.

Σχετικά άρθρα