Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Tούρκος υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε έρευνες σε Καστελόριζο και Κρήτη

Ο Tούρκος υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε έρευνες σε Καστελόριζο και Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Λιβύη, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φατίχ Ντονμέζ,

Εμπρηστικές ενέργειες προαναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ κάνοντας λόγο για σεισμικές έρευνες σε περιοχές όπου έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη.

Ειδικότερα, ο Φατίχ Ντονμέζ με ανακοίνωση του στο πρακτορείο Anadolu τόνισε πως η Άγκυρα σύντομα ξεκινάει τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

«Όπως ξέρετε έχουμε ένα Μνημόνιο με την Λιβύη.

»Η διαδικασία ξεκίνησε.

»Η Εταιρεία Ερευνών Υδρογονανθράκων έχει αναρτήσει για 3 μήνες (την περιοχή) και η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει ήδη κάνει την πρώτη αίτηση.

»Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή τα ξεκινήσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως «στην ανατολική Μεσόγειο πολλοί παίχτες προσπαθούσαν αν μας βγάλουν εκτός της εξίσωσης και τώρα όσοι ήθελαν αυτό τώρα αυτοί έμειναν εκτός παιχνιδιού.

»Μάλλον επικαλέστηκαν την κρίση και αποσύρθηκαν από την περιοχή».

Ο Φατίχ Ντονμέζ ισχυρίστηκε πως τα σχέδια της Τουρκίας δεν αλλάζουν και πως θα συνεχίσει τις έρευνες της και στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε πιστοί στο σχέδιο μας για την ανατολική Μεσόγειο.

»Θα προχωρήσουμε όσο είναι εφικτό κανονικά το σχέδιο μας.

»Και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από τον Ιούλιο στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά με το γεωτρύπανο μας “Πορθητής” σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας γεώτρηση».

Σχετικά άρθρα