Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κάνει παιδομάζωμα στη Συρία και στέλνει ανήλικους να πολεμήσουν στη Λιβύη – 150 μέχρι στιγμής

Η Τουρκία κάνει παιδομάζωμα στη Συρία και στέλνει ανήλικους να πολεμήσουν στη Λιβύη – 150 μέχρι στιγμής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λιβύη, Παιδιά Στρατιώτες, Παιδομάζωμα, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Περίπου 150 ανήλικους από τη Συρία έχει στρατολογήσει και μεταφέρει στη Λιβύη η Τουρκία, για να πολεμήσουν στο πλευρό της ισλαμικής κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σαράτζ που εδρεύει στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επικαλείται αξιόπιστες πηγές, 16 ανήλικοι μισθοφόροι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στη Λιβύη.

Οι ανήλικοι, σύμφωνα με το ίδιο Παρατηρητήριο, στρατολογήθηκαν από την επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία και από τα τουρκοκρατούμενα εδάφη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Ορισμένοι από τους ανήλικους στρατολογήθηκαν δίχως τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

Το παιδομάζωμα γίνεται από τις ισλαμικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις μισθοφόρων της Τουρκίας στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει και ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με έναν ανήλικο κάτω των 15 ετών, ο οποίος ζούσε σε καταυλισμό εκτοπισμένων με την οικογένειά του και μετέβη στην περιοχή της Αφρίν (Εφρίν) για να δουλέψει στα χωράφια.

Το παιδί επί 20 ήμερες μιλούσε με τους δικούς του πριν διακόψει κάθε επικοινωνία.

Η οικογένειά του δεν είχε κανένα νέο του, μέχρι που τον είδαν σε προπαγανδιστικό βίντεο να μάχεται στη Λιβύη με τους μισθοφόρους του Ερντογάν.

Όπως ανακάλυψε η οικογένεια, ο μικρός στρατολογήθηκε από την τουρκμενική παραστρατιωτική οργάνωση «Σουλτάνος Μουράντ».

Τελικά, όπως γνωστοποιήθηκε στην οικογένεια από μέλη της «Σουλτάνος Μουράντ», το παιδί τους σκοτώθηκε σε μάχη στη Λιβύη.

Ζήτησαν να τους επιστραφεί η σορός του για να του κάνουν μια σωστή κηδεία και έλαβαν την απάντηση ότι «το πτώμα είναι με τις δυνάμεις του Χαφτάρ».

Σχετικά άρθρα