Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άφαντος πάλι o Κιμ Γιονγκ Ουν – Είναι εξαφανισμένος εδώ και 12 ημέρες

Άφαντος πάλι o Κιμ Γιονγκ Ουν – Είναι εξαφανισμένος εδώ και 12 ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν,

«Κρυφτό» με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ή με τον κορωνοϊό, φαίνεται πως παίζει ο 36χρονος ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο κληρονομικός ηγέτης του καθεστώτος έχει να δώσει σημεία ζωής επί 12 μέρες, όπως επισημαίνει η New York Post.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μπορούν μόνο να μαντέψουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «πιθανώς ζωντανός και είναι καλά».

Την Πρωτομαγιά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Κορέα έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ηγέτη της χώρας από τα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων στην πόλη Σάντσον, βόρεια της Πιονγκγιάνγκ.

Στις φωτογραφίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν κόβει ευδιάθετος την κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων αλλά η έλλειψη σχετικού βίντεο έγινε αφορμή να αμφισβητηθεί η γνησιότητα των φωτογραφιών ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν θεωρίες συνωμοσίας, που υποστήριζαν πως στις φωτογραφίες δεν είναι ο Κιμ, αλλά ένας σωσίας του.

Όμως, την αυθεντικότητα των φωτογραφιών φαίνεται πως εξετάζει και ο Λευκός Οίκος με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ομπράιεν να δηλώνει σε δημοσιογράφους την Τρίτη:

«Αυτός φαίνεται πως βρίσκεται έξω και κόβει κορδέλες σε εργοστάσιο λιπασμάτων.

»Έτσι, ξέρετε, η σκέψη μας είναι πως πιθανώς είναι καλά».

Ο ίδιος, ανέφερε ότι δεν θα επιβεβαιώσει αν οι ΗΠΑ έχουν πιστοποιήσει την γνησιότητα των φωτογραφιών, αλλά τόνισε πως η Βόρεια Κορέα είναι δύσκολος στόχος για τις μυστικές υπηρεσίες και αυτός είναι ο λόγος που την αποκαλούν «απομονωμένο βασίλειο».

Σχετικά άρθρα