Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη νίκη! Ο ιρακινός στρατός έσπασε την πολιορκία της Αμερλί

Μεγάλη νίκη! Ο ιρακινός στρατός έσπασε την πολιορκία της Αμερλί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμερλί, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκμένοι,

Μεγάλη νίκη κατά των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ. Η δίμηνη πολιορκία της πόλης Αμερλί από το Ισλαμικό Κράτος επιτέλους έσπασε.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ιρακινών αξιωματούχων, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, με τη στήριξη χιλιάδων σιιτών πολιτοφυλάκων, έσπασαν την Κυριακή από τα ανατολικά τη δίμηνη πολιορκία της πόλης Αμερλί από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και εισήλθαν στην πόλη. Οι μάχες κατά των μακελάρηδων συνεχίζονται στα βόρεια της Αμερλί.

Η προέλαση των ιρακινών δυνάμεων κατέστη δυνατή μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η αμερικανική πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη και τη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους κατοίκους του Αμερλί. Επίσης, φορτία με βοήθεια έριξαν βρετανικά, γαλλικά και αυστραλιανά αεροσκάφη.

«Μπορώ να δω τα άρματα μάχης του ιρακινού στρατού να περιπολούν τους δρόμους του Αμερλί τώρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ξεφορτωθήκαμε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που απειλούσαν να μας σφαγιάσουν» δήλωσε ένας κάτοικος της Αμερλί σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Διαβάστε σχετικά: Πολιορκημένοι στην Αμερλί: Θα αυτοκτονήσουμε όλοι, σκλάβοι δεν θα γίνουμε!

Σχετικά άρθρα