Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της είναι ο «άξονας του κακού»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της είναι ο «άξονας του κακού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρος, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε έξαλλη κατάσταση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως «χώρες υποκριτές» και «άξονα του κακού».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, δήλωσε ότι η κοινή διακήρυξη των πέντε χωρών, που περιγράφει τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή ως «έκνομες», αποτελεί «ένα τυπικό παράδειγμα υποκρισίας».

«Η κοινή διακήρυξη», είπε, είναι η «υποκρισία μιας ομάδας χωρών που επιζητούν χάος στην περιοχή και αστάθεια μέσω των πολιτικών που ακολουθούν και δεν βλέπουν κανένα κακό να θυσιάσουν τις δημοκρατικές φιλοδοξίες των λαών στη φρικτή επιθετικότητα των δικτατοριών και που έχουν πέσει σε παραλήρημα, καθώς οι ατζέντες τους διαταράσσονται από την Τουρκία».

Θρασύτατο; Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν δικτατορίες, ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του τζιχαντιστικού καθεστώτος με γραβάτες.

Ενώ η Τουρκία που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές είναι μάλλον… πυλώνας ελευθερίας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Τουρκία προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματά της, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο (σε ποιο;).

Η δήλωση του Χαμί Ακσόι στόχευσε ιδιαίτερα την Αίγυπτο, την οποία κατηγόρησε ότι απέτυχε να προστατεύσει τα δικαιώματα του λαού της, καθώς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο, ενώθηκαν με τις άλλες χώρες από καθαρή «εχθρότητα προς την Τουρκία».

(Είναι εντυπωσιακό πόσο απλοϊκά, σαν να απευθύνεται σε πεντάχρονα, εκφράζεται ο Τούρκος εκπρόσωπος).

Οι «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» της Τουρκίας στη βόρεια Συρία οδήγησαν επίσης τη Γαλλία να επιδιώξει «να είναι ο προστάτης αυτού του άξονα του κακού», πρόσθεσε ο Ακσόι.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε φανερή νευρικότητα, καλεί την Ελλάδα και τους συμμάχους της να δρουν με «κοινή λογική» (ακούγεται τουλάχιστον εξωφρενική μια τέτοια παρότρυνση από ισλαμιστές) και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και πρακτικές.

Η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μας, προσθέτει ο Τούρκος εκπρόσωπος, μπορούν να επιτευχθούν μέσω γνήσιου και ρεαλιστικού διαλόγου και συνεργασίας αντί να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε «άξονα του κακού».

Η κατάσταση που επικρατεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όσο πάει γίνεται και φαιδρότερη.

Διαβάστε πατώντας ΕΔΩ τι απάντησε ο αν. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Σχετικά άρθρα