Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος LNA: Βομβαρδίζουμε το αεροδρόμιο Μιτίγκα στην Τρίπολη επειδή είναι τουρκική βάση

Εκπρόσωπος LNA: Βομβαρδίζουμε το αεροδρόμιο Μιτίγκα στην Τρίπολη επειδή είναι τουρκική βάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τρίπολη,

Ο υποστράτηγος Άχμεντ Αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), δήλωσε ότι ο στρατός (της Βουλής) θεωρεί το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης τουρκική στρατιωτική βάση και για αυτό το πλήττει, επειδή συνιστά απειλή για τον στρατό (LNA) και τους πολίτες, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις των Ηνωμένων Εθνών που καταδίκασαν τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο φανερώνουν ότι ο οργανισμός είναι προκατειλημμένος υπέρ της (ισλαμικής) κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Όταν μιλάμε για το Μιτίγκα, μιλάμε για μια αεροπορική βάση στην περιοχή.

»Δεύτερον, δεν βομβαρδίσαμε καθόλου συνοικίες (…) αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τι είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιτίγκα, είναι ένα προηγουμένως στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας και τώρα η τουρκική πολεμική αεροπορία και το τουρκικό πυροβολικό έχουν αναπτυχθεί εκεί.

»Δεκάδες δρόνοι (ντρον) απογειώνονται από εκεί καθημερινά, δέχεται πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα που μεταφέρουν όπλα, εξοπλισμό και μισθοφόρους και έχει μετατραπεί σε στρατιωτική αεροπορική βάση της τουρκικής κατοχής», είπε.

«Πλήξαμε αυτή τη βάση επειδή έχει μετατραπεί σε απειλή όχι μόνο για τις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για τους πολίτες της Τρίπολης.

»Αυτή η βάση βομβαρδίζει συνοικίες, για αυτό λοιπόν η επίθεσή μας ήταν σε μια στρατιωτική βάση», είπε.

Απαντώντας στις καταδικαστικές ανακοινώσεις των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι «ελπίζαμε τα Ηνωμένα Έθνη να καταδίκαζαν τις πολύ σοβαρές παραβιάσεις ενάντια στους ανθρώπους της Τρίπολης και των δικαιωμάτων των κατοίκων της δυτικής περιοχής.

»Επίσης θα περιμέναμε από τα Ηνωμένα Έθνη να καταδικάσουν τις λεηλασίες που διαπράττουν χιλιάδες μισθοφόροι, από το αεροδρόμιο της Μίτιγκα ερχόμενοι από τη Συρία».

«Είμαστε εξοικειωμένοι», συνέχισε, «με τις δηλώσεις των Ηνωμένων Εθνών, είναι πάντα προκατειλημμένα υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας».

Απαντώντας στις απειλές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι θα θεωρήσει νόμιμους στόχους τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπενθύμισε ότι ήδη οι Τούρκοι επιτίθενται στον LNA στη Λιβύη.

Εκτίμησε ότι απειλή του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται στη χρήση άλλων πολεμικών μέσων ενάντια στον LNA.

«Ίσως είναι η χρήση πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών… (…) Αλλά οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στο πεδίο και σκοτώσαμε πολλούς (Τούρκους) στην Τρίπολη, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, στρατιωτών…».

Σχετικά άρθρα