Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στρατολογεί ανήλικους και τους στέλνει μισθοφόρους στη Λιβύη

Η Τουρκία στρατολογεί ανήλικους και τους στέλνει μισθοφόρους στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Μεραρχία Αλ Μουτασίμ, Παιδιά Στρατιώτες, Παιδομάζωμα, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Η ιστοσελίδα 218news υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της έκθεση που αποκαλύπτει ότι η Τουρκία στρατολογεί ανήλικους από τη Συρία για μισθοφόρους στα μέτωπα της Λιβύης.

Οι ανήλικοι Σύροι μεταφέρονται στη βορειοδυτική Λιβύη για να υπερασπιστούν την ισλαμική και φιλοτουρκική κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Η έκθεση της οργάνωσης «Σύροι για Ελευθερία και Δικαιοσύνη», περιλαμβάνει μαρτυρίες από τοπικές πηγές στη Συρία και στη Λιβύη και λεπτομέρειες για το πώς στρατολογούνται οι ανήλικοι.

Οι περισσότεροι κατατάσσονται στο «εκστρατευτικό σώμα» του Ερντογάν με πλαστά στοιχεία, που καταχωρούνται στα αρχεία του φιλοτουρκικού Συριακού Εθνικού Στρατού.

Μια μαρτυρία ενός Σύρου πολίτη από την περιοχή Αλ Χουσόν του Ευφράτη, στη βόρεια Συρία, που κατέχεται από την Τουρκία, αναφέρει ότι ένας από τους οπλαρχηγούς της «μεραρχίας» Αλ Μουτασίμ επισκέφθηκε το κατάστημα του συνοδευόμενος από τρεις εφήβους, ηλικίας από 15 έως 16 ετών, και του είπε ότι θα πήγαιναν στη Λιβύη με έγκριση των οικογενειών τους.

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα που θα λάμβαναν μισθό 3.000 δολαρίων, σύμφωνα με τις υποσχέσεις των αρχηγών τους.

Τα παιδιά εκπαιδεύονταν σε ένα στρατόπεδο που δημιούργησε η Αλ Μουτασίμ, σε ομάδες των 25 νεοσυλλέκτων, και τους έχουν υποσχεθεί ότι θα μπορούν να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους από τη Λιβύη και ότι θα επιστρέψουν σπίτια τους μετά από τρεις μήνες θητείας με πολλά λεφτά.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι μέλος της τουρκμενικής Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ, η οποία πρόκειται για άτακτο τουρκικό στρατό, επιβεβαίωσε ότι στην παρούσα φάση τουλάχιστον πέντε ανήλικοι μάχονται στη Λιβύη με το εκστρατευτικό σώμα της Σουλτάνος Μουράντ και ότι μια νέα φουρνιά ανηλίκων από τη Συρία αναμένεται να φτάσει στη Λιβύη.

Σχετικά άρθρα