Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες Τουρκμένοι τζιχαντιστές αρνήθηκαν να μεταφερθούν από τη Συρία στη Λιβύη

Εκατοντάδες Τουρκμένοι τζιχαντιστές αρνήθηκαν να μεταφερθούν από τη Συρία στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Μονάδες της τουρκμενικής ισλαμικής παραστρατιωτικής οργάνωσης στη βόρεια Συρία, της Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ, διασπάστηκαν από την οργάνωση αυτή που υποστηρίζεται από την Τουρκία, αρνούμενες να μεταφερθούν στη Λιβύη. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), πρόκειται για 700 περίπου άνδρες.

Το ίδιο Παρατηρητήριο μετέδωσε ότι οπλαρχηγοί εξέφρασαν τη διαφωνία τους να πολεμήσουν στη Λιβύη και αποχώρησαν με το σύνολο των ανδρών τους.

Διαφώνησαν επίσης με τις πολιτικές που ακολουθεί η ηγεσία της Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ στη βόρεια Συρία.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες από αυτές τις μονάδες αποχώρησαν από τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή απέναντι στις κυβερνητικές δυνάμεις και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στην ύπαιθρο της Ρας αλ Αΐν (βόρεια Συρία) και στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολική Συρία)», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει την κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Λιβύη με όλα τα μέσα, με στόχο να διατηρήσει και να επεκτείνει αυτό το προγεφύρωμα της νεο-οθωμανικής πολιτικής της στη βόρεια Αφρική.

Η Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ ιδρύθηκε (23 Μαρτίου 2013) από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT.

Αποτελείται κυρίως από Τούρκους και Τουρκμένους (τουρκική φυλή της Συρίας) ακροδεξιούς εξτρεμιστές και τζιχαντιστές και εκφράζει τον νεο-οθωμανικό σκοπό του ερντογανικού καθεστώτος.

Συμμετέχει στον λεγόμενο Συριακό Εθνικό Στρατό και αποτελεί σημαντικό μέρος των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Σχετικά άρθρα