Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρές συγκρούσεις την Κυριακή στη Β/Δ Συρία μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστών

Σφοδρές συγκρούσεις την Κυριακή στη Β/Δ Συρία μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν (Οργάνωση Φυλάκων της Θρησκείας), Τζιχαντιστές,

Βαριές απώλειες καταγράφηκαν την Κυριακή σε μάχες στη βορειοδυτική Συρία. 48 κυβερνητικοί και εξτρεμιστές σκοτώθηκαν, ο υψηλότερος αριθμός της υποτιθέμενης εκεχειρίας που κηρύχτηκε στις 6 Μαρτίου.

Τη μάχη προκάλεσαν οι τζιχαντιστές, που εξαπέλυσαν την Κυριακή επίθεση στις κυβερνητικές θέσεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μόνο στην περιοχή Σαχλ αλ Γαμπ σκοτώθηκαν 15 κυβερνητικοί και 7 εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένων τζιχαντιστών της Χούρας αλ Ντιν, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Η επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ελέγχεται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), το κυρίως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, αν και επισήμως έχουν διακοπεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Στην Ιντλίμπ επίσης δραστηριοποιούνται και μια σειρά από άλλες ένοπλες οργανώσεις, κάποιες είναι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα και κάποιες άλλες μισθοφόροι της Τουρκίας.

Οι συνολικές απώλειες του πολέμου στη Συρία από το 2011 έως σήμερα υπολογίζονται σε 380.000 νεκρούς.

Σχετικά άρθρα