Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεμπάστιαν Κουρτς: Επίκαιρη όσο ποτέ μια νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη

Σεμπάστιαν Κουρτς: Επίκαιρη όσο ποτέ μια νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σεμπάστιαν Κουρτς,

Το αίτημα για μία νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη είναι επίκαιρο όσο ποτέ, σύμφωνα με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, καθώς, όπως είπε, μία αλλαγή της είναι απαραίτητη «για να διατηρήσουμε και να εξελίξουμε παραπέρα για το μέλλον τις κατακτήσεις και το μοναδικό ευρωπαϊκό μοντέλο διαβίωσης».

Σε δηλώσεις του το Σάββατο για την «Ημέρα της Ευρώπης», ο καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του 20ου αιώνα και συγχρόνως το πλέον επιτυχημένο εγχείρημα ειρήνης της ηπείρου μας».

Προσθέτει δε, πως «πολλά μεγάλα ζητήματα του μέλλοντος δεν θα μπορούν να λύνονται πλέον μόνον από τις χώρες-μέλη, αλλά μόνον από μία ισχυρή ΕΕ, όπως δείχνει, για παράδειγμα, η τρέχουσα κρίση του κορωνοϊού, γι’ αυτό και είναι ανάγκη για μία αλλαγή σκέψης».

Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ επισημαίνοντας τον αυξανόμενο κίνδυνο της ενίσχυσης του εθνικισμού και της ακροδεξιάς, ζητά μία αξιόπιστη αντιμετώπισή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τον σκοπό αυτό, όπως τονίζει, η αλληλεγγύη δεν επιτρέπεται να σταματά στα σύνορα της κάθε χώρας, και ο ίδιος εύχεται για το μέλλον της ΕΕ ότι αυτή θα βρίσκεται στο πλευρό των χωρών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από την κρίση του κορωνοϊού, και πως κατόπιν, με μία γενική «οικολογοποίηση» η ίδια θα επενδύσει την έξοδο της από την κρίση.

Αλλαγή της Ε.Ε., λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, ζητά σε μήνυμά της και η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού

Όπως τονίζει η ίδια, πρέπει να υλοποιηθεί η Κοινωνική Ένωση και να πραγματοποιηθεί επιτέλους η ενίσχυση της βιοτικής πρόνοιας και η φορολογική δικαιοσύνη.

«Οι ηρωίδες και οι ήρωες της καθημερινότητας δεν επιτρέπεται να πληρώσουν το κόστος της κρίσης», αλλά, κατά την άποψή της, πρέπει να υπάρξει φορολόγηση των μεγάλων διαδικτυακών ομίλων και των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να σταματήσουν οι πρακτικές φορολογικής αποφυγής.

Σχετικά άρθρα