Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

268 μισθοφόροι του Ερντογάν σκοτώθηκαν στη Λιβύη

268 μισθοφόροι του Ερντογάν σκοτώθηκαν στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Ενώ συνεχίζεται η μεταφορά από την Τουρκία στη Λιβύη Σύρων μισθοφόρων τζιχαντιστών, που πολεμάνε στο πλευρό της φιλοτουρκικής ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης του, τουρκικής καταγωγής ισλαμιστή πρωθυπουργού, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε ότι οι απώλειες των Σύρων στη Λιβύη αυξήθηκαν σε 268 νεκρούς.

Οι νεκροί τζιχαντιστές μισθοφόροι ανήκουν στις τουρκμενικές ένοπλες οργανώσεις της Συρίας «Λίουα αλ Μουτασίμ», «Σουλτάνος Μουράντ», «Σκουρ αλ Σαμάλ», «Χαμζάτ» και «Σουλεϊμάν Σαχ».

Όταν δηλαδή αναφερόμαστε σε Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη, εννοούμε κυρίως Τουρκμένους της Συρίας, δηλαδή Τούρκους της Συρίας, κατσαπλιάδες ισλαμιστές, που έχουν παραμυθιαστεί ότι αποτελούν τον στρατό του νεο-οθωμανικού χαλιφάτου και μισθοδοτούνται από την Τουρκία και το Κατάρ, δηλαδή μάλλον από το Κατάρ γιατί η Τουρκία έχει χρεοκοπήσει.

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν σκοτώθηκαν σε μάχες νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου και έχουν αναπτυχθεί για να αποκρούσουν τις επιθέσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπολογίζει σε 8.000 τους τζιχαντιστές μισθοφόρους που έχει μεταφέρει η Τουρκία στη Λιβύη από τη Συρία.

Ο αριθμός των νεοσύλλεκτων από τη Συρία, που εισήλθαν στην Τουρκία για να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση πριν μεταφερθούν στη Λιβύη, υπολογίζεται σε 3.100 άνδρες.

Σχετικά άρθρα