Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έβαλε μάθημα… αποκεφαλισμού στα σχολεία (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος έβαλε μάθημα… αποκεφαλισμού στα σχολεία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σοκάρει η μαρτυρία 13χρονου μαθητή από την Συρία, που κατάφερε να διαφύγει στην Τουρκία, ότι στα σχολεία που βρίσκονται στις περιοχές που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, η εκπαίδευση περιλαμβάνει μάχη με όπλα, και παρακολούθηση αποκεφαλισμών και λιθοβολισμών.

Στο βίντεο που πρόβαλε το CNN οι μαθητές διαβάζουν κοράνι και εξασκούνται στα καλάσνικοφ με την καθοδήγηση των δασκάλων – τζιχαντιστών.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα οι τζιχαντιστές εκπαιδεύουν τα μικρά παιδιά του δημοτικού ως γενίτσαρους, ως υποψήφιους τζιχαντιστές, προκειμένου να ενταχθούν γρήγορα στο πόλεμο.

“Εγώ και οι φίλοι μου διαβάζαμε συνέχεια κοράνι και μας έλεγαν συνέχεια ότι θα πρέπει να ενταχθούμε στην τζιχάντ. Εγώ ήθελα να πηγαίνω σε αυτό το σχολείο, όμως ο πατέρας μου δεν ήθελε” εξηγεί ο μικρός 13χρονος στο CNN.

Όταν έμαθαν οι τζιχαντιστές ότι ο πατέρας δημιουργεί προβλήματα στο παιδί πήγαν και στο σπίτι και τον απείλησαν με αποκεφαλισμό.

“Είπαν στον πατέρα μου ότι αν συνεχίζει να με εμποδίζει να πάω στο σχολείο θα τον αποκεφάλιζαν” λέει μαθητής από την Συρία.

“Στο σχολείο είδαμε ένα νεαρό που δεν συμμετείχε στο Ραμαζάνι να τον σταυρώνουν και να το κρατάνε στον σταυρό για τρεις ημέρες. Επίσης είδαμε και μια γυναίκα που είχε κατηγορηθεί για μοιχεία να την λιθοβολούν. Επίσης μας έβαζαν να βλέπουμε αποκεφαλισμούς ανθρώπων” εξομολογείται ο Μοχάμεντ που πλέον βρίσκεται σε ασφαλές μέρος στην Τουρκία

Σχετικά άρθρα